Vicepremierul Oprea a ordonat demiterea şefului Poliţiei Piatra Neamţ

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a ordonat miercuri, 19 martie, şefului Poliţiei Române demiterea comisarului-şef Cezar Filip de la Poliţia Piatra Neamţ, a anunţat MAI.

Șeful Poliţiei municipale Piatra Neamţ, comisarul-şef Cezar Filip, este cercetat penal şi disciplinar după ce a fost filmat lovind o minoră de mai multe ori.

Comisarul-şef Paul Tablan, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, a declarat, că Filip este începând de miercuri şi până pe 28 martie în concediu medical.

‘În urma vizionării imaginilor, domnul comisar-şef este cercetat disciplinar de Biroul intern. Totodată, am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ pentru infracţiunea de purtare abuzivă’, a declarat, Tablan.

În imaginile datate 8 martie şi filmate de camera de supraveghere montată în interiorul unui birou al Poliţiei Piatra Neamţ se observă cum comisarul-şef Cezar Filip intră şi o loveşte pe minoră cu palma peste faţă. Apoi, acesta o loveşte cu piciorul în spate şi din nou de două ori cu palma peste cap. În final, o ia de minoră de păr şi o trage din colţul în care se refugiase, dar fata se retrage în colţul opus al camerei. De aici, şeful Poliţiei Piatra Neamţ o scoate tot de păr din cameră. La întreaga scenă a asistat un alt ofiţer de poliţie, dar care nu a intervenit şi asupra căruia nu au fost deocamdată luate măsuri disciplinare sau de altă natură.

Potrivit unor surse din Poliţia Neamţ, minora agresată are 14 ani şi a fost deseori cercetată pentru furturi din buzunare, însă, potrivit legii, nu răspunde penal pentru faptele comise.

În cazul respectivului poliţist a fost sesizat Parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dan spune

    Afara cu el,nu este demn de haina de politist.Un studiu recent spune ca 1 din 12 persoane sufera de boli mintale.Controale mai des pe unde sunt multi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata