Vicepreşedinte PE: Rubla trebuie exclusă din schimburile financiare internaţionale

Vicepreședintele polonez al Parlamentului European Ryszard Czarnecki a declarat că Europa trebuie neapărat să pregătească sancțiuni profilactice împotriva segmentelor-cheie ale economiei ruse și rubla să fie exclusă din schimburile financiare internaționale, informează agenția RIA Novosti, joi în ediția rusă online.

„Rubla rusească ar trebui să înceteze să mai fie o monedă convertibilă, rubla ar trebui să fie exclusă din afacerile financiare internaționale”, a afirmat Czarnecki, vorbind în poloneză, miercuri in Seimul (parlament) de la Varșovia.

Potrivit lui Czarnecki, „în relațiile cu Rusia ar trebui pregătite în avans sancțiuni preventive pentru a fi proactive”.

Czarnecki este vicepreședinte al Parlamentului European nou ales. El a fost ales europarlamentar din Polonia pe lista partidului conservator Lege și Justiție.

SUA și UE nu recunosc realipirea Crimeii la Rusia și acuză Moscova de amestec în afacerile Ucrainei. Rusia neagă aceste acuzații considerându-le inacceptabile.

Începând cu luna martie, țările occidentale au impus în mod repetat sancțiuni împotriva unui număr de politicieni ruși, oameni de afaceri și companii, amenințând că vor extinde măsurile restrictive. Cel mai recent, utilizarea unor astfel de practici sunt sancțiunile din luna iulie, amintește RIA Novosti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata