Victor Piţurcă: Regret plecarea de la echipa naţională

Victor Pițurcă a fost laconic la conferința de presă în care trebuia să explice motivele despărțirii de naționala de fotbal a României și s-a mărginit să spună că regretă plecarea și a mulțumit conducerii federației, cea trecută și cea actuală, fanilor, jucătorilor și impresarilor săi care l-au ajutat să semneze contractul cu echipa saudită Al-Ittihad Jeddah, după care a părăsit sala de la Casa Fotbalului înainte de a răspunde la întrebări.

”Aș vrea să mulțumesc atât vechii conduceri a federației, cu care am lucrat foarte mult timp, cât și noii conduceri a federației, care în toată această perioadă m-a susținut necondiționat. Chiar dacă au mai fost mici discuții, totul a fost perfect și acest lucru se vede în punctele obținute de echipa națională după un program extrem de greu în această toamnă. Ca de obicei, rezultatele au fost minimalizate și diverși experți au venit și au încercat să ducă în derizoriu aceste rezultate”, a spus Pițurcă.

”De asemenea vreau să mulțumesc suporterilor echipei naționale, care au susținut mai ales în meciul cu Ungaria, necondiționat echipa națională, ne-au susținut până în ultimul moment, chiar dacă la un moment dat am fost egalați, și de asemenea vreau să le mulțumesc fanilor mei, pe care i-am simțit tot timpul aproape de mine. Pe urmă aș vrea să mulțumesc agentului meu, Akram, pentru acest transfer, și de asemenea firmei de impresariat a fraților Becali, care a participat și la acest transfer, și nu în ultimul rând actorilor, jucătorilor, care pentru mine în toată această perioadă de când am preluat echipa națională s-au comportat fantastic”, a adăugat fostul selecționer.

Pițurcă a trecut, apoi, în revistă perioada pe care a petrecut-o în acest al treilea mandat al său la echipa națională: ”Am obținut rezultate extraordinare, am format o echipă nouă, un grup foarte unit. Am revenit de pe locul 56 în lume pe locul 21, am ajuns la baraj într-o grupă grea și acum puteam spune că echipa națională după numai trei jocuri are șanse mari de a se califica la turneul final (EURO 2016, n. red.). Pentru mine este un regret plecarea de la echipa națională. Dar în viață, la momentul potrivit trebuie să iei deciziile care se impun și eu am luat decizia cea mai bună în ce mă privește”, a declarat fostul selecționer Victor Pițurcă.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a explicat ziariștilor că știa de decizia lui Pițurcă de a părăsi conferința de presă fără a răspunde întrebărilor, dar nemaifiind angajatul federației nu putea face nimic pentru a-l reține în sală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata