Victor Ponta: Mandatul meu de preşedinte al PSD se va încheia pe 16 noiembrie

Președintele PSD, Victor Ponta, a afirmat vineri, la Congresul formațiunii, că mandatul său de președinte al PSD se va încheia, cel mai probabil, pe 16 noiembrie.

„Mi s-a adus aminte că s-ar putea ca mandatul meu de președinte al PSD, de fapt chiar așa va fi, se va încheia pe 16 noiembrie. Și vreau doar să va spun încă odată că vă mulțumesc tuturor colegilor mei din PSD, cei care ați avut încredere să alegeți un președinte la 37 de ani, să mulțumesc celor de la TSD, și cei din generația mei și cei mai tineri care au preluat ștafeta, acelor două organizații care întotdeauna au fost cele mai apropiate de mine — de femei și seniori. Vreau să spun că oricare va fi drumul meu voi fi totdeauna mândru că sunt social-democrat, că sunt membru al PSD, că am fost, sunt încă și voi fi un pic președinte al partidului care i-a avut ca președinți pe Ion Iliescu, pe Adrian Năstase și pe Mircea Geoană. Și le mulțumesc tuturor pentru asta”, a subliniat președintele PSD.

Potrivit lui Ponta, „s-a spus tot timpul că PSD a avut prea multă putere”.

„Noi am avut un singur președinte al României, Ion Iliescu, din ceea ce eu numeam la Congresul din 2010 prima generație de la PSD. A doua generație în mod incorect și nedrept nu a avut acest privilegiu de a face bine României. Vreau ca alături de dvs. să demonstrăm că putem să dăm un președinte care să fie al tuturor românilor, care să unească, care repare răul făcut și să reconstruiască și un președinte care alături de toți românii va putea sa spună întotdeauna, așa cum de altfel am spus în încheiere la Craiova: ‘Aicea este țara mea și neamul meu cel românesc, aicea eu să mor aș vrea, aici vreau eu să trăiesc'”, a spus Victor Ponta.

Premierul a reamintit că România a reușit ca în noua Comisie Europeană România să primească cel mai important portofoliu — Politicile Regionale.

Citeste si:  Tăriceanu, pregătit să înfiinţeze un nou partid liberal şi să candideze la preşedinţie

„Îmi pare foarte rău să văd că dl Blaga, dl Iohannis, au făcut exact ce făcea Băsescu — ne-au pârât, ne-au bârfit, ne-au sabotat. Stimați colegi, stimați români, orice poziție europeană este o poziție pentru România, nu pentru Guvern, nu pentru un partid, este o poziție pentru România și vreau să fac un apel și către adversarii noștri politici să reușim să fim uniți când este vorba despre interesele României. Iar un președinte, înainte de toți ceilalți, mai mult decât orice lider de partid, mai mult decât orice ministru sau parlamentar, are obligația să reprezinte România și nu un partid, are obligația să-i pună pe toți românii laolaltă atunci când e vorba de România. Asta vreau să fac ca președinte al României”, a arătat președintele PSD.

Citeste si:  Cantităţi mari de medicamente, unele foarte scumpe, găsite de procurorii DNA la cabinetele unor medici

Victor Ponta a reafirmat că știe foarte bine cât de greu este să fii premier cu un președinte „care te sabotează tot timpul”.

„Și vreau să-mi iau angajamentul, așa cum l-am luat și la Craiova, (…) voi lucra ca președinte cu Guvernul pe care românii îl aleg pentru binele României și pentru a fi într-adevăr uniți în România. Rolul președintelui nu este de a lupta cu Guvernul, cu Parlamentul, cu justiția, dimpotrivă, este exact rolul de a-i uni pe aceștia, de a-i pune împreună să lucreze pentru România.

Asta voi face ca președinte al României. Vreau să ne asumăm cu toții un angajament: în 1918 aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii de români și-au dat viața în Primul Război Mondial, am obținut cel mai important obiectiv național — Marea Unire. Vreau și vă rog să fiți alături de mine pentru ca la 100 de ani să fim într-adevăr acea țară mândră, acea țară puternică, acea țară respectată, pe care strămoșii noștri, cei care erau aici în urmă cu 96 de ani, și-u dorit. Acesta este angajamentul meu și acesta este apelul meu către dvs., către toții românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a mai spus șeful executivului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner