Videoclipul „Happy” în varianta Fukushima devine viral – VIDEO

Un videoclip în care apar locuitorii din Fukushima dansând, pentru a prezenta ‘latura optimistă’ a acestei regiuni, afectată de accidentul nuclear din 2011, a devenit un fenomen viral pe rețelele de socializare din Japonia, informează vineri EFE.

În videoclip apar dansând pe ritmurile melodiei ‘Happy’ — hitul lui Pharrell Williams — studenți, călugări budiști, bucătari și funcționari, în decorurile urbane și naturale ale orașului Fukushima, o imagine mai puțin obișnuită a acestei regiuni care a trecut printr-un cutremur catastrofal, un tsunami și un accident nuclear.

‘Chiar și după accidentul nuclear, mulți oameni au putut duce o viață normală și fericită. Am vrut să arătăm lumii atmosfera fericită în care trăim’, notează pe blogul său autoarea videoclipului, Hitomi Kumasaka.

Citeste si:  Peste 2,61 milioane hectare vor fi însămânţate cu porumb şi un milion de hectare cu floarea-soarelui, în 2015

Videoclipul, difuzat de Kumasaka la începutul lumii, a depășit 320.000 de vizionări pe Youtube și are deja cont propriu pe Twitter — unde s-a transformat într-un ‘trending topic’—iar autoarea a primit sprijinul a zeci de mii de persoane pe pagina sa de Facebook.

Kumasaka a decis să realizeze videoclipul după ce s-a săturat de controversele și de ‘imaginea negativă’ sau ‘simplificată’ prezentată de mass-media. Accidentul nuclear a determinat evacuarea a circa 80.000 de persoane din regiune, iar cutremurul care a fost urmat de tsunami a provocat moartea a peste 18.500 de persoane în întreaga țară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner