Vindecarea prin vizualizare creatoare

Doctor in medicina si psihiatru la Sinai Medical Center din New York, dr. Gerald Epstein este un pionier in folosirea vizualizarii creatoare ca metoda de tratament. De aproape 30 de ani, el s-a dedicat exclusiv dezvoltarii acestor metode neobisnuite de vindecare si a dobandit o reputatie internationala. Simpla coincidenta, vor spune scepticii.

Cum ar putea, oare, vizualizarea, fie ea si creatoare, sa aiba vreun efect asupra elementelor fiziologice care declanseaza o boala? Stim doar cu totii povestea cu raceala, care tratata, trece in 7 zile, iar netratata… intr-o saptamana. Experienta de peste 15 ani a dr. Epstein arata, insa, ca exercitiile de vizualizare au vindecat o serie intreaga de afectiuni, majoritatea fiind mult mai grave decat o simpla raceala.

 

  • Pacientul contribuie direct la propriul său proces de vindecare

Au fost puse la punct exercitii de vizualizare creatoare pentru diferite tipuri de afectiuni, tulburari si maladii, iar ele si-au dovedit eficacitatea in cazul tuturor persoanelor care au recurs cu seriozitate si perseverenta la ele. Pentru a invata sa ne folosim imaginatia creatoare, nu avem nevoie nici de un studiu indelungat, nici de meditatii.

Sa luam, de exemplu, cazul unei paciente care si-a fracturat incheietura mainii. Ea a primit ingrijirile unui ortoped, care i-a explicat ca osul respectiv are nevoie de trei luni pentru a-si reveni. Diagnosticul a fost confirmat, la putin timp dupa aceea, de un al doilea specialist. Acestei paciente, Dr. Epstein i-a recomandat sa-si accelereze vindecarea prin tehnica denumita de el, in mod metaforic, ţeserea Maduvei:

„Retrageti-va intr-o incapere linistita, asezati-va comod in fotoliu sau chiar intindeti-va pe o patura de lana si inchideti ochii. Relaxati-va si detensionati-va usor structura musculara. Expirati profund de trei ori si orientati-va atentia spre propria fiinta. Dupa ce va interiorizati, creati-va pe ecranul mintii o imagine mentala a osului fracturat. Vizualizati ca extremitatile rupte se imbina perfect, intregind osul. Imaginati-va acum ca maduva umple interiorul osului reintregit, de la o extremitate la cealalta.

Vizualizati ca osul, impreuna cu maduva, cu reteaua ei sangvina si cu inervatiile sale, se afla in interiorul unui cilindru de intensa lumina albastra vindecatoare, care tese o adevarata urzeala de fire fine, prin care energia vindecatoare circula continuu, intr-o miscare de du-te-vino, astfel ca cele doua extremitati ale maduvei si ale osului sunt sudate si imbinate perfect, pana cand nu mai exista nici cea mai mica urma de fractura. Mentineti aceasta imagine a osului intact si vindecat cat mai mult, dupa posibilitati; deschideti apoi ochii si reveniti treptat la activitatile cotidiene.”

Pacienta a fost sfatuita sa repete exercitiul zilnic, din 3 in 3 ore, cate 3 minute. S-a estimat ca ea ar fi trebuit sa obtina rezultate semnificative intr-o saptamana sau doua. Dupa ce a practicat cu multa dedicatie exercitiile timp de doua saptamani, asa cum i s-a spus, pacienta le-a continuat, totusi, inca o saptamana si abia apoi mers la medicul ortoped pentru control.

Specialistul a constatat uluit… ca osul era complet vindecat, asa incat a verificat, neincrezator, inca o data primele radiografii, care i-au confirmat diagnosticul.

Conform cu ceea ce stia din experienta, acest gen de fractura necesita in mod normal… trei luni pentru a se reface! Era incredibil! Iesind din cabinetul medicului ortoped, pacienta radia pur si simplu de bucurie!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata