Viorel Hrebenciuc, inculpat în dosarul retrocedărilor

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Viorel Hrebenciuc, audiat miercuri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Brașov în dosarul unor retrocedări ilegale, a declarat că i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat.

El a menționat că sunt mai multe infracțiuni pentru care a fost audiat referitoare la Legea 78/2000 privind fapte de corupție.

„Sunt mai multe infracțiuni și le voi studia cu avocatul. Mă voi prezenta cu avocatul ori de câte ori voi fi chemat”, a declarat Viorel Hrebenciuc, la ieșirea de la audieri.

Întrebat dacă se pune problema ridicării imunității sale, Viorel Hrebenciuc a declarat că procurorii vor stabili acest lucru.

Deputatul PSD a mai spus că nu știe dacă senatorul social-democrat Ilie Sârbu este inculpat în acest dosar și a menționat că nu a discutat cu el despre acest subiect.

Întrebat de un jurnalist dacă este beneficiarul terenurilor vizate de acest dosar, Hrebenciuc a declarat: „Să vă dea Dumnezeu ca acel beneficiar să fiți dvs.”

În ceea ce privește aducerea sa cu „mascați” la sediul DNA Brașov, Hrebenciuc a declarat că nu are obiecții, aceasta fiind procedura.

Parlamentarul PSD a stat timp de aproape două ore în sediul DNA. Înaintea sa la sediul DNA s-a prezentat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, cu mașina personală și neînsoțit de jandarmi. El a ieșit după aproximativ o oră, fără să facă niciun fel de declarații.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier și 100 ha teren agricol.

În același dosar sunt audiați la această oră de DNA judecătorii Lorand Andras Ordog și Gabriel Uță de la Tribunalul Covasna, precum și Roxana Anca Adam, judecător în cadrul Tribunalului Brașov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata