Vladimir Putin şi romantismul său: „În iubire stă tot sensul vieţii”

Președintele rus Vladimir Putin a participat vineri, 7 noiembrie, în capitala rusă la un congres al Societății Geografice din Rusia, unde a ținut un discurs în care, printre altele, a vorbit despre sensul vieții și al existenței omului, după cum relatează RIA Novosti.

„În iubire stă, în general, tot sensul vieții, al existenței. Poate fi iubirea față de familie, de copii, față de patrie. Este un sentiment care stă la baza fiecăreia din acțiunile noastre”, a declarat liderul de la Kremlin, care a divorțat în vara anului 2013 de soția sa Ludmila, presa rusă susținând că fosta campioană olimpică la gimnastică artistică Alina Kabaeva ar fi iubita secretă a președintelui rus.

În același discurs, Vladimir Putin și-a exprimat speranța că Societatea Geografică din Rusia va contribui, prin activitatea sa, la întărirea dragostei față de țară. „Este obiectivul nostru principal și sunt absolut convins că succesul ne este garantat”, a adăugat Putin, care conduce Consiliul de Tutelă al Societății Geografice.

Fondată în 1845, la inițiativa țarului Nicolae I, Societatea Geografică Rusă a contribuit la efectuarea mai multor explorări importante în Rusia europeană, Urali, Siberia, Extremul Orient, Asia centrală, Caucaz, India, Iran, Noua Guinee și în regiunile polare. Societatea a inițiat crearea unor rezerve naturale în Imperiul rus. Această organizație numără în prezent 13.000 membri în Rusia și în străinătate, notează agenția citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata