Voinea: Venitul minim de inserţie înlocuieşte, din 2015, alte forme de ajutor şi ţinteşte mai multe categorii

8

Persoanele cu venituri reduse vor primi, din 2015, o nouă formă de ajutor social, care va comasa alte ajutoare sociale și se va adresa unei categorii mai largi de populație, inclusiv unora dintre cei care în prezent sunt excluși de la încasarea ajutoarelor sociale din cauza faptului că dețin o serie de active, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

„În cadrul parteneriatului cu Banca Mondială avem și o componentă socială, a venitului minim de inserție, care din 2015 va înlocui alte forme de ajutor social, se va adresa unei categorii mai largi de populație și va fi, de asemenea, un suport financiar mai mare”, a explicat Voinea.

El a spus că, în acest moment, mulți dintre cei cu venituri reduse sunt excluși de la plata ajutorului social pentru că dețin anumite bunuri, cum ar fi un televizor sau o bucată de pământ, iar aceștia nu ar trebui să fie excluși.

„Deci este un pachet integrat care va evita și abuzurile dar îi va ajuta chiar pe cei care au nevoi să fie ajutați”, a mai spus Voinea.

El a precizat că discuțiile nu sunt finalizate, se derulează împreună cu Ministerul Muncii, iar proiectul va fi pus în dezbatere publică în viitorul apropiat.

Ministrul delegat pentru Buget a participat miercuri la lansarea Strategiei de Parteneriat de Țară 2014 — 2017, care va reprezenta cadrul de cooperare dintre Banca Mondială și Guvernul României în următorii patru ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata