Vom lansa un pachet de măsuri care să vizeze dezvoltarea clasei de mijloc la sate, susţine premierul Cioloş

Guvernul va lansa în perioada următoare un pachet de măsuri care are în vedere dezvoltarea clasei de mijloc la sate, a anunţat, vineri, 26 februarie, premierul Dacian Cioloş.

„În săptămânile următoare, lucrăm împreună cu domnul ministrul (al Agriculturii — n.r.) şi cu Cancelaria la un pachet de măsuri care să vizeze dezvoltarea clasei de mijloc la sate, folosind şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi alte programe operaţionale, un pic după acelaşi model pe care l-am folosit şi pentru acel pachet antisărăcie, deci luând anumite instrumente legislative care să stimuleze dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, a spus Cioloş la conferinţa ‘Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală GAL pentru perioada de programare 2014-2020 a Uniunii Europene’.

Cioloş a adăugat că pachetul de măsuri respectiv va fi lansat cel mai probabil în cursul lunii martie şi că obiectivul principal pentru mediul rural va fi dezvoltarea unei clase de mijloc „cu reale capacităţi de antreprenoriat pornind de la agricultură, de la sectorul agro-alimentar şi care să meargă dincolo de aceasta şi să constituie o resursă viabilă şi de durată a sectorului local”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata