Vom urmări introducerea unui contract standard de performanţă în managementul privat la companiile de stat, declară Liviu Voinea

Autoritățile intenționează să introducă un contract standard de performanță în cazul managementului privat la companiile de stat, care va fi aprobat în Guvern și care să nu permită abuzuri la nivelul societăților, a declarat, miercuri seară, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Referitor la salariile managerilor privați din companiile de stat, oficialul a explicat că nu a existat nicio regulă până anul trecut, când cuantumul acestora a fost limitat la maximum șase salarii medii pe sectorul de activitate pentru indemnizația fixă, variabile rămânând doar „așa-zisele sporuri în funcție de obiective”.

„În privința salariilor la companiile de stat, până anul trecut nu a existat nicio regulă. Anul trecut, am introdus această regulă: maximum șase salarii medii pe sectorul de activitate respectiv pentru directorul unei companii de stat pentru indemnizația fixă. Ceea ce a rămas variabil au fost așa-zisele sporuri în funcție de obiective. Acum, însă, vom urmări introducerea unui contract standard de performanță care să fie aprobat în Guvern, care să nu permită abuzuri la nivelul companiilor, în funcție de anumite criterii de performanță, care trebuie agreate nu doar de reprezentantul AGA de la un anumit minister trimis acolo, ci și supuse dezbaterii publice și agreate în Guvern”, a spus Voinea, la Realitatea TV.

Ministrul delegat a adăugat că, până la sfârșitul lunii iunie, va fi finalizată o analiză de ansamblu a „ceea ce a însemnat managementul privat în România”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Gigel spune

    Kaka-maka ! Smecherii din administratia de stat nu vor dori niciodata sa aibe manageri adevarati in firmele de stat . Vor doar papagali care sa raspunda ordinelor politice si sa dea o aparenta de conduita corporatista . Stim schema de ani de zile si nimic nu se va schimba .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata