Vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă în turism în actuala perioadă de programare

 Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a estimat că vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă în sectorul turismului românesc, în actualul exerciţiu bugetar, iar numărul de turiţti în perioada de programare 2014 – 2020 va creţte cu 10.000.

„În România încercăm ca prin Programul Operaţional 2014 — 2020, prin axa privind intensificarea economiilor locale prin dezvoltarea sustenabilă a turismului, să avem la dispoziţie 100 de milioane de euro ţi speranţa noastră, estimările noastre sunt că vizitatorii din România vor creţte cu 10.000 ţi că vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă faţă de 2013 în acest sector. (…) Sectorul de turism a contribuit în 2015 cu 10% din PIB al Uniunii Europene ţi a sprijinit direct sau indirect mai bine de 25 de milioane de locuri de muncă în întreaga UE. Deci e clar că turismul e un motor de creţtere economică ţi de creare de locuri de muncă, contribuind inclusiv la cooperarea transfrontalieră. Este foarte clar că turismul poate fi foarte afectat în legătură cu provocările de securitate pe care, din păcate, le experimentează UE, sentimentul lipsei de siguranţă a ajuns să joace un rol foarte important în alegerea destinaţiilor de călătorie”, a spus Corina Creţu, la Ruse, cu prilejul participării la o conferinţă pe tema sustenabilităţii dezvoltării turismului ţi securităţii în regiunea Dunării.

Potrivit oficialului european, este clar că securitatea este o precondiţie pentru dezvoltarea turismului.

„Și acum cred că e important ca Dunărea ţi întreaga regiune să fie tratate ca un întreg. (…) Fondurile noastre europene vor continua să sprijine turismul din cele două ţări”, a adăugat Corina Creţu.

La rândul său, vicepremierul Vasile Dîncu a apreciat rezultatele unităţilor de implementare atât din România, cât ţi din Bulgaria privind programul transfrontalier ţi a dat asigurări că ţara noastră este una dintre cele mai sigure destinaţii turistice europene.

„În România am implementat o lege mai veche legată de o bază integrată de date privind circulaţia turiţtilor în România, fluxurile de turiţti. Suntem integratori pentru câteva ţări în regiune în ceea ce priveţte cyber criminality. Ministerele de Interne din România ţi Bulgaria, serviciile de informaţii lucrează foarte bine împreună, avem colaborări de multe vreme ţi există o continuitate foarte bună în acest domeniu, ne sprijinim reciproc”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale.

El a subliniat că este nevoie de o infrastructură care să lege mai bine România de Bulgaria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata