Vor mai trece mulţi ani până la crearea unui medicament împotriva SIDA

Cercetătorii în domeniul SIDA reuniți la o conferință în Australia au declarat luni că nu există nici un semn iminent de vindecare a bolii, iar dezvoltarea unui remediu pentru cei deja infectați ar putea dura „mulți, mulți ani”, relatează luni DPA.

Conferința din Australia s-a desfășurat pe fondul apariției unor cazuri recente care au pus într-o lumină nouă modul în care acționează virusul SIDA aflat în remisie.

Atunci când s-a constatat că un copil și doi adulți infectați cărora li se făcuse transplant de măduvă păreau să nu mai aibă semne de virus timp de mai multe luni fără a li se administra tratament antiretroviral, cercetătorii au crezut că s-ar putea să fi descoperit un remediu. Însă virusul a apărut mai târziu în ambele tipuri de situații.

„Suntem pregătiți, cu o motivație puternică, pentru a merge mai departe cu studiile clinice”, a declarat Deborah Persaud de la Johns Hopkins Childrens Center din Maryland, care a condus echipa de cercetători în cazul copilului din Mississippi, în martie 2013, și care precizează că acum oamenii de știință știu în ce direcție trebuie să meargă, mai scrie DPA.

Un copil în vârsta de 4 ani din Mississippi, supus unui tratament agresiv anti SIDA, considerat vindecat, a ieșit pozitiv la un nou test efectuat după câteva luni, cercetătorii considerând că acest caz poate oferi informații valoroase cu privire la natura virusului.

35.000.000 de oameni trăiesc cu HIV/SIDA în prezent, conform Organizației Națiunilor Unite (ONU). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata