Voucherele de vacanţă vor putea fi emise numai în sistem on-line începând din ianuarie 2015

Voucherele de vacanță vor putea fi emise numai în sistem on-line de către Autoritatea Națională pentru Turism, începând cu data de 1 ianuarie 2015, conform unei Ordonanțe de Guvern publicată în Monitorul Oficial din 5 august 2014, informează miercuri Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT).

,,Modificarea termenului de la care vor fi emise voucherele de vacanță în sistem electronic a fost determinată de necesitatea introducerii unei perioade tranzitorii până la care să fie folosite tichetele de vacanță emise conform prevederilor vechii legislații, astfel încât să se evite un tratament discriminatoriu al acelor salariați care aveau prevăzute acordarea acestui beneficiu în contractele colective de muncă și care nu le-au folosit încă’, se arată în comunicatul DIMMMAT.

Până la data de 31 decembrie 2014 voucherele de vacanță sunt emise de unitățile autorizate de Ministerul Finanțelor Publice în condițiile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 anterior datei de intrare în vigoare a Legii nr. 94/2014.

Legea tichetelor de vacanță a fost adoptată la începutul lunii iunie a acestui an. Legea prevede că pentru salariați tichetele de vacanță sunt scutite de la plata impozitului pe venit și a asigurărilor sociale aferente, iar sumele corespunzătoare voucherelor vor fi deductibile pentru angajatori la calculul impozitului pe profit în limita a șase salarii minime pe economie pentru fiecare angajat pe an calendaristic.

Aceste vouchere vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agențiile de turism autorizate de Autoritatea Națională pentru Turism și utilitate doar pentru achiziționarea de servicii turistice pe teritoriul României.

Ministrul de resort, Florin Jianu, arăta, la vremea respectivă, că ponderea turismului în PIB-ul României va crește în 2014 cu 10%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata