Vrem să folosim în 2016 facilităţile noului Cod Fiscal pentru a încuraja investiţiile, declară premierul Cioloş

Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că este important ca România să aibă câteva elemente minime de stabilitate în ceea ce privește economia, pentru a încuraja antreprenoriatul și investițiile, el adăugând că guvernul actual vrea să folosească măsurile din noul Cod Fiscal pentru a stimula investițiile.

El a menționat este nevoie de coerență în politica economică și vrea ca în anul 2016 să fie folosite cât mai bine deciziile Codului Fiscal, astfel încât oamenii să fie încurajați să investească.

Nu știu dacă o să putem crea un milion de locuri de muncă într-un an de zile, dar ce mi se pare important este să avem câteva elemente minime de stabilitate din punct de vedere economic pentru a încuraja antreprenoriatul, pentru a încuraja oamenii să investească și aici mă gândesc la capitalul străin despre care noi tot vorbim în ultimii ani, dar mai ales la capitalul românesc, care sper eu să capete încredere în coerența politicilor economice.

Acesta a fost unul din principalele motive pentru care n-am pus în discuție deciziile privind noul Cod Fiscal, toate facilitățile care vizează sectorul economic, facem un efort în buget ca să le putem implementa tocmai pentru a da semnalul că nu se schimbă politica economică de fiecare dată de la un guvern la altul, ci mergem și cu o anumită coerență. Ce vrem să facem în anul care vine e să vedem cum putem folosi cât mai bine deciziile din Codul Fiscal pentru a încuraja oamenii să investească”, a declarat Cioloș, într-o emisiune la Europa FM. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata