Washingtonul denunţă un „referendum ilegal” în estul Ucrainei

Statele Unite ale Americii au denunțat luni ‘referendumul ilegal’, care provoacă ‘diviziune și dezordine’, organizat duminică în estul Ucrainei de către separatiștii proruși, informează AFP.

‘Noi nu recunoaștem referendumul ilegal’ organizat pe 11 mai în regiunile Donețk și Lugansk, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki. Ea a afirmat că această consultare populară este ‘ilegală în conformitate cu legislația ucraineană’.

În opinia Washingtonului, acest referendum reprezintă ‘o încercare de a crea o și mai mare diviziune și dezordine’ în Ucraina.

Departamentul de Stat a criticat de asemenea ‘metodologia’ folosită pentru acest referendum, acuzând separatiștii proruși că ar fi pus ‘copii’ să voteze, ‘persoane absente’ în secțiile de votare, precum și alegători la Moscova.

La rândul său, Uniunea Europeană a declarat luni că nu recunoaște rezultatele referendumului din estul Ucrainei și a anunțat extinderea listei sancțiunilor țintite aplicate unor personalități ruse sau ucrainene proruse, explicând că motivul deciziei a fost lipsa unei detensionări a situației din Ucraina. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata