WWF-România lansează concursul naţional „Energie de la soare, de Ora Pământului”

WWF-România anunţă lansarea concursului naţional ‘Energie de la soare, de Ora Pământului’, în cadrul campaniei Earth Hour 2014, şi va oferi drept premiu, alături de partenerii săi de campanie, un panou solar în valoare de 20.000 de euro.

Potrivit organizatorilor competiţiei, cei care vor să treacă la surse curate de energie şi să-şi reducă amprenta de carbon pot câştiga un sistem de panouri solare pentru consum domestic, iar premiul include şi serviciile de instalare.

‘WWF speră că acest concurs să genereze o dezbatere publică şi să-i motiveze pe oameni să se informeze cu privire la beneficiile energiei solare şi la potenţialul acesteia de a acoperi nevoile noastre crescânde de energie, într-o societate din ce în ce mai dezvoltată şi mai urbanizată. Campania Earth Hour de anul acesta cuprinde astfel două provocări principale: una adresată oraşelor din România de a organiza acţiuni diverse pentru comunităţile lor, manifestări inspirate din tematica de mediu, pentru a câştiga titlul de Capitala Earth Hour 2014 şi o provocare adresată cetăţenilor, la nivel individual, de a trece la o sursă nepoluantă de energie şi de face şi alte schimbări în stilul de viaţă’, se arată într-un comunicat al organizaţiei de mediu.

Panoul solar este donat de compania austriacă Fronius Internaţional GmbH organizaţiei WWF, care a decis să-l pună în concurs cu ocazia campaniei Earth Hour 2014.

La concurs se poate participa în baza Regulamentului disponibil pe site-ul www.ora-pamantului.ro. Participanţii trebuie să răspundă corect la 6 din 9 întrebări legate de energia solară şi să completeze un scurt formular de final care va fi evaluat de echipa WWF şi compania Fronius.

Completarea chestionarului de înscriere se realizează în perioada 12-20 martie, evaluarea rezultatelor între 20 şi 26 martie, iar anunţarea câştigătorului va avea loc pe 27 martie.

Decernarea premiului este programată două zile mai târziu, în cadrul evenimentului Earth Hour organizat de WWF-România în Bucureşti, ocazie cu care organizaţia va înmâna câştigătorului un voucher care atestă premiul.

Amplasarea panoului solar se va realiza în perioada aprilie-octombrie 2014, într-un interval agreat de comun acord între compania Fronius şi persoana câştigătoare.

Earth Hour este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, care a pornit în 2007 de la gestul simbolic de a stinge luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă a lunii martie.

Mişcarea s-a născut din dorinţa de a mobiliza masele să acţioneze şi să ceară totodată măsuri de la factorii de decizie privind schimbările climatice.

În prezent, Earth Hour coalizează o comunitate de peste două miliarde de oameni, din mai mult de 7.000 de oraşe din 153 de ţări care participă la stingerea luminilor pentru a-şi arăta preocuparea faţă de problemele de mediu.

Conform studiilor realizate pentru WWF, 6 din 10 români au auzit de Earth Hour, iar 4 din 10 sărbătoresc acest eveniment. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata