Zăpadă de un metru jumătate în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac

Singurul loc în care se mai poate schia în judeţul Sibiu este la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsura marţi la amiază, 153 de centimetri, conform buletinului meteorologic.

În zona turistică Bâlea s-au înregistrat, luni, mici avalanşe, riscul de producere a acestora fiind unul însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

Turiştii care vor urca de Paşti la Bâlea Lac vor avea parte de zăpadă, însă nu se vor mai putea bucura de singurele construcţii de gheaţă din România, care s-au topit aproape de tot.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, costul unui drum dus-întors fiind de 50 de lei de persoană.

Situată la 60 de kilometri distanţă de municipiul Sibiu, zona turistică Bâlea este destul de greu accesibilă, nefiind nici măcar o cursă regulată de autobuz. Majoritatea turiştilor ajung aici cu maşinile personale sau în grupuri organizate, cu autocarul, pe DN1, iar pe urmă pe DN7. Din cauză că DN7 Transfăgărăşan este închis pe durata iernii, turiştii sunt obligaţi să urce cu telecabina la construcţiile de gheaţă şi cabane.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata