Zborul MH17: Un cuplu australian a ajuns în Ucraina cu speranţa de a-şi mai găsi fiica în viaţă

Un cuplu australian, a cărui unică fiică făcea parte dintre pasagerii zborului MH17, a ajuns sâmbătă la locul prăbușirii avionului într-o zonă controlată de separatiștii proruși, în estul Ucrainei, relatează France Presse.

Jerzy Dyczynski și Angela Rudhart-Dyczynski sunt primele rude ale victimelor care au mers la fața locului, în pofida avertismentelor de securitate primite în Australia.

Fiica lor Fatima, în vârstă de 25 de ani, era una din cele 298 de persoane aflate la bordul avionului companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei, doborât probabil de o rachetă, în timp ce parcurgea ruta Amsterdam-Kuala Lumpur.

Escala finală a Fatimei, care studia ingineria aeronautică și dorea să devină pilot, trebuia să fie Australia, pentru a-și vedea părinții.

„Era atât de plină de viață…”, își amintește mama ei mergând pe pământul ars al locului prăbușirii avionului. Izbucnind în lacrimi, cuplul a depus un imens buchet de flori.

Tatăl, care purta un tricou alb pe care imprimat portretul fiicei sale, a declarat presei australiene că speră să își găsească fiica în viață.

Australia plătește un greu tribut catastrofei aeriene, cu 28 dintre cetățenii săi și nouă rezidenți permanenți printre victime. Familiile lor vor putea să se deplaseze în Olanda, unde au sosit primele rămășițe, pentru a le însoți în cursul aducerii lor în patrie, a indicat miercuri premierul Australiei, Tony Abbott.

Vineri, Canberra a trimis 100 de polițiști în Europa, suplimentar față de ceilalți 90 aflați deja la fața locului, cu scopul de a participa la o misiune internațională pentru protecția locului prăbușirii avionului și pentru a exista siguranța că toate corpurile victimelor vor recuperate.

Desfășurarea acestei misiuni trebuie să fie aprobată în parlamentul ucrainean, dezbaterile pe acest subiect urmând să aibă loc joi, cu ușile închise, în cursul unei sesiuni extraordinare.

Separatiștii au semnalat deja inspectorilor OSCE că nu vor accepta mai mult de 35 de cetățeni străini la locul prăbușirii avionului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata