Zeci de arbori de lalea au înflorit pentru prima dată la Piteşti

Zeci de arbori de lalea, plantați în urmă cu mai mulți ani în diferite zone din municipiul Pitești, au înflorit pentru prima dată, a anunțat miercuri primarul Tudor Pendiuc.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, la care edilul a venit cu un coș cu flori culese din arborii a căror denumire științifică este liriodendron tulipifera.

„Noi, în orașul lalelelor, avem o mulțime de astfel de arbori, care, iată, au înflorit. Numai în zona centrală sunt 36 de arbori de lalea, ale căror flori vi le-am adus acum”, a spus Pendiuc.

Potrivit primarului, Piteștiul este una dintre puținele localități ale României în care pot fi admirate aceste plante, originare din zona de este a Statelor Unite ale Americii. Cei 72 de arbori de lalea au fost plantați în urmă cu cinci ani, atât în zona centrală, cât și în mai multe cartiere din municipiu.

Arborele de lalea produce flori foarte asemănătoare cu cele ale lalelelor. Florile sunt de regulă de culoare galbenă, dar sunt și arbori de lalea cu flori de culoare albă sau verde pal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata