Zeci de mii de credincioşi au asistat la aprinderea Sfintei Lumini la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim – GALERIE FOTO

Zeci de mii de credincioși au participat cu entuziasm la tradiționala ceremonie religioasă oficiată în sâmbăta de dinaintea Paștelui ortodox la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, locul unde Iisus Hristos a fost crucificat înainte de fi înmormântat și de a învia, relatează AFP.

Toate porțile de acces către Vechiul oraș au fost închise timp de mai multe ore, cu excepția Porții Damascului, unde s-a înghesuit mulțimea de credincioși veniți din țările europene ortodoxe, dar și localnici ce fac parte din comunitate arabă ortodoxă din Orașul Sfânt.

S-au produs și unele busculade atunci când pelerinii au încercat să ajungă cât mai aproape de Sfântul Mormânt pentru a asista la momentul când deasupra acestuia s-a aprins Lumina Sfântă, care sâmbătă seara va fi adusă cu avionul în România și în celelalte țări ortodoxe. O altă Sfântă Lumină va ajunge la Bethleem, locul unde s-a născut Iisus.

Biserica Sfântului Mormânt aparține celor șase confesiuni creștine, și anume grecii ortodocși, catolicii de rit latin, armenii apostolici, egipteni copți, siriacii ortodocși și etiopienii ortodocși. Fiecare controlează o parte bine delimitată a bisericii.

Ortodocșii, catolicii și protestanții sărbătoresc duminică Paștele, ziua învierii lui Iisus Hristos conform tradiției creștine. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Foto: REUTERS

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata