Zgonea: Gică Popescu este un simbol pentru mine; aş semna o petiţie pentru graţierea lui

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, 6 martie, că Gheorghe Popescu reprezintă pentru el un simbol, susţinând că va semna o petiţie pentru graţierea acestuia în cazul în care va fi iniţiat un astfel de demers.

„Gică Popescu este prietenul meu, am jucat fotbal împreună, îl susţin 100%. Regret că justiţia nu are şi o componentă socială. Este un om care a făcut foarte mult bine României, cu care ne-am lăudat. Este cunoscut de 100 de ori mai mult decât orice politician din România. Gică Popescu, dacă te duci din Turcia până în Barcelona sau până în nordul Europei, toată lumea ştie că a fost căpitanul Barcelonei şi căpitanul echipei naţionalei. Este un simbol pentru mine, ca oltean. Îl apreciez, sunt alături de familia sa”, a spus Zgonea.

El a arătat că va semna o petiţie privind graţierea lui Gheorghe Popescu.

„Ca cetăţean al României, dacă va trebui să înaintăm o petiţie pentru graţiere individuală către preşedintele statului român pentru Gică Popescu personal, aş semna-o şi o să o semnez”, a afirmat Zgonea.

Pe 4 martie judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat condamnări cu executare definitive în dosarul transferurilor din fotbal. În acest dosar, Gheorghe Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata