Zgonea: Zona de producţie autohtonă este viitorul economiei româneşti

22

Zona de producţie autohtonă este viitorul economiei româneşti, iar aceste investiţii trebuie susţinute, a declarat, sâmbătă, 8 februarie, la Oradea, preşedintele camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea.

El a spus că producţia autohtonă a contribuit foarte mult la creşterea economică din anul 2013 şi a susţinut că demersurile făcute de Guvernul Ponta, ”care a făcut un mix de politici publice, financiare, economice şi monetare”, au generat încredere în rândul investitorilor concretizată în rezultate foarte bune la export.

‘Este foarte greu în ziua de azi să mai găseşti în judeţe companii care investesc în producţie. Toată lumea vrea în servicii sau în comerţ. Eu cred că acesta este viitorul. Îmi doresc ca fiecare ministru şi fiecare om politic să susţină astfel de investiţii. Iată o companie din industria orizontală care, la un moment dat era pierdută, a fost preluată de zona privată. S-au făcut şi investiţii europene, cu muncă asiduă. (…) Exportul şi producţia agricolă record ne-au permis să avem creştere economică în cele patru trimestre al anului 2013,’ a afirmat Zgonea, după ce a vizitat întreprinderea UAMT Oradea.

Valeriu Zgonea a mai spus că sunt şanse ”foarte mari pentru anul 2014, după deschiderea noului ciclu financiar, să se creeze mai multe locuri de muncă pentru români”, şi aa amintit, în context, de ”recuperarea” a 100.000 de locuri de muncă în 2013.

‘Ne trebuie un ritm, din păcate, mai accelerat pentru a reveni într-o balanţă echilibrată, deoarece am pierdut 560.000 de locuri de muncă între anii 2008 şi 2012,’ a adăugat el.

Directorului UAMT Oradea, Ioan Stanciu, a spus că fabrica, fondată în 1951, singura campanie cu capital integral românesc din domeniul componente auto, nu s-a oprit din activitate nicio zi şi a menţionat că pe toate platformele sunt angajaţi aproximativ 700 de salariaţi.

UAMT Oradea a investit 30 de milioane de lei, jumătate aport propriu, jumătate fonduri europene, pentru retehnologizare. În prezent, fabrica se extinde într-o comună de lângă Oradea şi în vechea fabrică de cânepă din comuna Holod, unde s-au amenajat deja halele.

Din anul 1974, UAMT Oradea este partener pentru Renault şi Ford. Din producţia totală a fabricii, 40% se exportă (Maroc, Iran, Rusia, Brazilia, Africa de sud). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata