Zi de doliu naţional în Franţa

Joi, 8 ianuarie, a fost declarată „zi de doliu național” în Franța în memoria celor douăsprezece persoane ucise în atacul comis cu o zi în urmă la Paris împotriva sediului redacției publicației satirice Charlie Hebdo, potrivit Jurnalului oficial, citat de AFP.

Președintele François Hollande a anunțat miercuri într-o alocuțiune televizată decretarea unei zi de doliu național, precizând că drapelele vor coborâte în bernă timp de trei zile și că „un moment de reculegere se va păstra joi la amiază în toate instituțiile publice”.

„Toți cetățenii noștri trebuie să poată să se alăture acestui omagiu.Angajatorii au fost invitați să permită salariaților să participe”, adaugă o circulară semnată de primul ministru Manuel Valls, publicată de asemenea în Jurnalul oficial.

Catedrala Notre-Dame din Paris va face să sune clopotele, iar apoi o slujbă religioasă va avea loc, a anunțat dioceza.

Douăsprezece persoane au fost ucise, printre care personalități de marcă ale săptămânalului Charlie Hebdo, caricaturiștii Charb, Cabu, Wolinski, Tignous și Honore, în timp ce alte unsprezece persoane au fost rănite, între care patru grav.

Reacțiile de pe rețelele sociale și în adunări spontane s-au multiplicat în noaptea de miercuri spre joi în mai multe orașe din Franța și în străinătate după acest carnagiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata