Ziua Mondială a Zăpezii, sărbătorită pentru prima dată la Sinaia

Prima ediție de la Sinaia a Zilei Mondiale a Zăpezii (World Snow Day 2015) va avea loc, duminică, 18 ianuarie,evenimentul incluzând lecții gratuite de schi pentru copii, concursuri cu premii, dar și activități educative cu și despre zăpadă.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sinaia, ediția de anul acesta a World Snow Day 2015 are loc în mai mult de 500 de stațiuni montane din 43 de țări, evenimentul fiind inițiat de Federația Internațională de Schi, cu scopul de a promova activitățile pe zăpadă, ca mod sănătos și benefic de petrecere a timpului liber în special pentru tineri.

Manifestările de la Sinaia se vor desfășura pe Pârtia Nouă — Gondola 1, fiind vorba despre lecții de schi gratuite pentru copii, oferite de școlile de schi din stațiune, concursuri de schi cu premii, jocuri pe zăpadă, concursuri și activități educative cu și despre zăpadă.

‘Am ales să oferim această zi copiilor care nu au posibilitatea sa schieze zi de zi. Douăzeci de copii vor primi lecții și echipament gratuit din partea celor mai buni monitori din oraș. Vom continua să organizăm la Sinaia evenimente prin care să promovăm ideea de mișcare ca promotor al sănătății și stării de bine’, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Vlad Oprea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata