Ziua Mondială de Rugăciune

Ziua Mondială de Rugăciune, cea mai cunoscută mişcare ecumenică a femeilor creştine, se marchează în 2014 pe 7 martie.

Este o zi în care femeile de diferite confesiuni se întâlnesc în localităţile lor pentru a se ruga pentru o ţară anume, dar şi pentru pacea din lume.

În acest an, programul religios este organizat de femeile din Egipt şi are ca motto: ‘Izvoare în deşert’. Primul serviciu religios al zilei se desfăşoară pe insula Samoa la ivirea zorilor.

Ziua Mondială de Rugăciune se marchează în prima zi de vineri a lunii martie în peste 170 de ţări. Îşi are originile în secolul al XIX-lea, atunci când femeile creştine din Canada şi Statele Unite au început să se implice în misiuni de încurajare a rugăciunii personale, deplasându-se şi în alte părţi ale lumii.

În această zi a lunii martie, de la răsăritul soarelui până la apusul său, pe întregul glob se adună, an de an, tot mai mulţi credincioşi pentru o rugăciune comună. Programul este pregătit de femei, dar invitaţia la rugăciune se adresează tuturor.

În România, a fost marcată pentru prima oară în 1971, la Sibiu. În 1993, s-a înfiinţat Forul Ecumenic al Femeilor Creştine din România, iar prima slujbă a fost oficiată în 1993, la Bucureşti. În prezent, este organizată de asociaţiile de femei ale bisericilor şi de comitetele ecumenice locale în peste 200 de localităţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata