Zodia BALANŢEI (23 septembrie – 22 octombrie)

La 23 septembrie începe Zodia Balanței, odată cu echinocțiul de toamnă, când ziua este egală cu noaptea, noțiunea de echilibru fiind reprezentativă pentru nativii acestei zodii. Ea reprezintă a 7-a zodie pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii și încheie pe 22 octombrie.

 Guvernați de planeta Venus, cei născuți în Balanță sunt iubitori de pace, frumusețe și armonie. Ei sunt marii diplomați ai zodiacului, datorită nu doar abilității sociale, pe care o pot manifesta mai multe semne zodiacale, ci tocmai datorită acestui impuls interior de a instala pacea și echilibrul, ce reprezintă însăși rațiunea lor de a fi.

Pot face carieră în lumea publicității sau a comerțului. Compromisul, vorba agreabilă, conversația dirijată sunt caracteristice celor născuți în această zodie. Din dorința de a împăca, de a găsi cea mai bună soluție pentru toată lumea, pot ezita, nefiind perfect siguri că nu greșesc.

Balanțele dau un contingent serios de ezitanți, dar nu din neîncrederea față de sine, ci din dorința de a găsi soluții valabile pe termen lung. Indecizia le este adeseori reproșată și trebuie să caute să-și facă mai puține procese de conștiință când nu pot împăca pe toată lumea. În ce privește defectele nativului din zodia Balanță este capabil să încalce legile și uzanțele pentru a fi acceptat de societate, potrivit www.eastrolog.ro.

Piatra mistică — coral, jad
Ziua norocoasă — vineri
Numerele norocoase — 6, 9
Culori norocoase — vernil, roz
Simțul cel mai dezvoltat — auzul

Alimentele benefice: alimente ușoare, carne de pasăre, fructe, ceaiuri din frunze și fructe; alimente de culoare galbenă sau verde: porumb, lămâie, banane, mere, mazăre, mărar, pătrunjel, verdețuri, zarzavat, salate, castraveți; benefice sunt cruditățile, legumele și fructele de toamnă.

Bărbatul Balanță este gentil, sociabil, comunicativ și îi place să se afle mereu în centrul atenției, pentru a se putea bucura de toată admirația pe care e convins că o merită. Iubește reuniunile și are adesea un cerc larg de cunoștințe. Cultivă o anume etichetă în relațiile umane, refuzând categoric vulgaritatea sau ostentația. Este un judecător profund și nu este pătimaș al unei cauze, urmărind acel principiu înalt, universal, care își găsește aplicare dincolo de barierele timpului sau ale moralei. Este foarte bun observator al caracterelor și comportamentelor umane. Luciditatea cu care apreciază situațiile și buna adaptabilitate îi sunt de ajutor în depășirea obstacolele vieții.

Femeia Balanță deține inconștient secretul de a plăcea. Foarte feminină, dar mai mult ca aspect exterior, ascunde sub modul dulceag și gentil de a se fii o voință puternică și durități pe care nimeni nu le-ar bănui. O atrag bărbații gentili, inteligenți și răbdători, eleganți, manierați, care știu să fie adevărați cavaleri, potrivit www.venus.org.ro. Este o mamă bună pentru copiii ei, afectuoasă, bună gospodină, plină de tact și calm. Femeia Balanță este soția ideală pentru bărbatul ambițios, condiția fiind ca el să aprecieze la ea, partenera plină de tact și amabilitate, receptivă, inteligentă și rafinată.

Copiii născuți în Balanță sunt frumoși și foarte lipicioși. Pun întrebări inteligente, sunt curioși și agreează compania maturilor pe care îi studiază în tăcere. Spiritul lor de observație foarte viu și compania celor mari îi ajută să devină profunzi în gândire, după cum menționează www.copilul.ro. Nu vor înțelege niciodată de ce oamenii se ceartă sau sunt răi unii cu alții. Vor respinge întotdeauna brutalitatea, dar fără a ezita să manifeste curaj când o problemă de onoare o cere. Iubesc natura și au o afecțiune deosebită pentru animale.

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă (100%) — Balanță, Vărsător, Gemeni
Bună (80%) — Săgetător, Leu
Delicată, riscantă (60%) — Capricorn, Rac
Dificilă, dar interesantă (50%) — Berbec
Nerecomandabil (10%) — Scorpion, Fecioară

Personalități de pe mapamond născute în zodia Balanță: Ray Charles, Julio Inglesias, Mickey Rooney, Romy Schneider, Bruce Springsteen, F. Scott Fitzgerald, Linda McCartney, Michael Douglas, William Faulkner, Catherine Zeta-Jones, Lynn Anderson, Melissa Sue Anderson, T.S. Eliot, George Gershwin, Linda Hamilton, Olivia Newton-John, Brigitte Bardot, Al Capone, Hilary Duff, Marcello Mastroianni, Jennifer Rush, Helen Shapiro, Michelangelo Antonioni, Miguel de Cervantes, Lech Walesa, Monica Bellucci, Julie Andrews, Jimmy Carter, Mahatma Mohandas Gandhi, Sting (Gordon Sumner), Armand Assante, Karen Allen, Nikki Hilton, Toni Braxton, Simon Cowell, Vladimir Putin, John Lennon, Giuseppe Verdi, Luciano Pavarotti, Margaret Thatcher, Sarah Ferguson, Ginuwine, Friedrich Nietzsche, Papa Ioan Paul I, Jean-Claude Van Damme, Eric Faulkner, Benjamin Netanyahyu, Alfred Nobel, Catherine Deneuve, Franz Liszt, Shaggy.

Personalități din România născute în zodia Balanță: Sofia Vicoveanca, George Mihăiță, Aurel Giroveanu, Nicolae Licăreț, Christian Flechtenmacher, Gheorghe Macovei, Panait Cerna (Panait Stanciof), Maria Tănase, Nicolae Mărgineanu, Dorin Liviu Zaharia, Vasile Șirli, Dan Botta, Ștefan Dobay, Nicolae Nedef, Dan Grecu, Alexandru Papiu-Ilarian, Dumitru Dorin Prunariu, Dem Rădulescu, Teodora Enache, Gheorghe Vitanidis, Ion Boicu, Dan Spătaru, Gheorghe Țițeica, Mircea Albulescu, Florian Pittiș, Mihai Bendeac, Diana Lupescu, Luminița Anghel, Simona Amânar, Adela Popescu, Adrian Pintea, Catrinel Dumitrescu, Ștefan Bănică jr., Ioan Grigorescu, Ion Dichiseanu, Mircea Sandu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata