Zodia Berbecului (21 martie-20 aprilie)

Zodiacul European sau Zodiacul Clasic Occidental, cum mai este cunoscut, împarte anul calendaristic în 12 zodii. Prima dintre ele, Zodia Berbecului, începe odată cu Echinocţiul de Primăvară.

Berbecul este un semn astrologic care este asociat cu constelaţia Berbec. Soarele este în constelaţia Berbec din 21 martie până în 20 aprilie. Opusul Berbecului este Balanţa.

A apărut ca simbol pentru prima dată în Egiptul antic. El reprezintă capul zeului Amun, considerat a fi conducătorul tuturor zeilor.

El reprezintă începutul primăverii, renaşterea naturii asociată cu voinţa de renaştere şi forţa necesară pentru aceasta.

Este plasat sub dominaţia planetei Marte, care este semnul forţei şi coordonează puterile naturale.

Înflăcărarea, dinamismul, rapiditatea, voinţa şi forţa de caracter sunt trăsăturile nativilor din această zodie. Berbecii sunt înclinaţi să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta îi face incomozi şi lipsiţi de tact în relaţiile cu ceilalţi. Agresiv, foarte autoritar, chiar tiranic în relaţiile cu cei care depind de el, Berbecul nu va ezita să-şi manifeste dorinţa de a-i domina pe ceilalţi prin tot ceea ce face. Indignarea şi supărarea apar cu uşurinţă, iar replicile Berbecilor pot fi tăioase. Deşi sunt temperamente inflamabile, Berbecii nu poartă pică, furia lor dispărând le fel de repede cum a venit.

În viaţă, Berbecul poate avea suişuri, dar şi coborâşuri bruşte. Datorită inteligenţei şi entuziasmului său, reuşeşte să iasă din orice împrejurare cu fruntea sus. Ca toate zodiile de foc, Berbecul este generos şi altruist. Nu va ezita niciodată să întindă o ”mână de ajutor” persoanelor care înseamnă ceva pentru el, sacrificându-şi timpul sau banii.

Bărbatul născut în această zodie este de obicei sincer şi direct, dornic întotdeauna de libertate în toate privinţele. Nu este deloc genul de bărbat care se teme să fie sincer sau să îşi exprime opiniile. Are o puternică dorinţă de a-i conduce pe ceilalţi şi energia sa pozitivă îi atrage pe cei din jurul său. Berbecul nu este genul de bărbat care să stea şi să analizeze lucrurile prea mult. Au tendinţa de a avea încredere în persoanele pe care le cunosc, în special în cele de sex feminin. Stăpâniţi de emoţii şi pasiuni, nativii din Berbec au deseori aşteptări nerealiste în legătură cu relaţia de cuplu, pentru că percep lucrurile mai mult aşa cum şi le-ar dori decât cum sunt în realitate.

Femeia născută în Zodia Berbec este dotată cu multă sensibilitate şi blândeţe şi se dovedeşte capabilă în tot ceea ce întreprinde. Este spontană, sinceră, deschisă, dar şi inocentă. Are un spirit competitiv remarcabil şi doreşte să conducă. Nativa din Berbec demonstrează creativitate, originalitate şi idealism. Se poate descurca în viaţa cotidiană şi fără ajutorul unui bărbat, dar trăieşte în primul rând pentru iubire.

Femeia născută sub semnul lui Marte este plină de iniţiativă, hotărâtă să preia conducerea, chiar şi în dragoste. Poate fi extrem de generoasă şi îşi împarte cu dragă inimă iubirea şi tot ce are. Nativa Berbec trebuie să fie mereu în prim-plan, pentru a străluci şi a-şi exprima potenţialul. Are un intens simţ al fair-play-ului, este exigentă cu ea însăşi şi cu ceilalţi, e lucidă, eficientă şi plină de îndrăzneală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata