Zodia Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Zodia Gemeni din zodiacul clasic european reprezintă a 3-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 22 mai, încheindu-se pe 21 iunie.

Este o zodie masculină de aer, duală, predominant intelectuală, mentală, guvernată de planeta Mercur. În mitologie, Mercur reprezintă mesagerul zeilor.

Nativii din Gemeni sunt ușor de recunoscut pentru mintea lor activă, iute, cât și pentru faptul că dau dovadă de multă abilitate în conversație. O mare parte din cei născuți sub acest semn zodiacal au îndeletniciri în care scrisul, corespondența, transmiterea sau schimbul de idei au rol important. Gemenii sunt originali, vor să facă totul în stil propriu, dovedindu-se uneori dificili pentru ceilalți. Interesele lor sunt multiple și diverse, pentru că aproape totul le atrage atenția, chiar dacă doar pentru o scurtă perioadă de timp. Sunt atât de curioși, încât vor să știe și să experimenteze tot ce se poate într-o viață de om.

Secretomania și totala lipsă de încredere în semeni lucrează de obicei în defavoarea lor și reprezintă trăsături de caracter de care ar trebui să se debaraseze. Sunt atrași de societate și le place să fie înconjurați de mulți oameni, în fața cărora să strălucească. Nestatornici uneori, agitați alteori, luptători pentru dreptate și risipitori ai propriilor energii, Gemenii au un defect specific acestei zodii — sunt prea schimbători. Gemenii sunt ușor de influențat, mai ales dacă se folosește ca armă amabilitatea.

Citeste si:  Zodia Fecioară (23 august-22 septembrie)

Piatra mistică — agata
Ziua norocoasă — miercuri
Numerele norocoase — 5 și 9
Culori norocoase — albastru, galben
Simțul cel mai dezvoltat — mirosul
Alimente benefice — mazărea, fasolea cu bobul lat, morcovii, nucile, dar mai ales migdalele, alunele și arahidele

Bărbatul născut în zodia Gemeni este un nonconformist al cărui scop este să se facă plăcut celor din jur, în special sexului opus. Jovialitatea lui este de obicei numai aparentă, menită să ascundă un temperament dur și egoist. Face totul pentru a inspira încredere, dar în general nu este statornic și nici fidel. Amabilitatea lui poate fi doar o mască a unei firi foarte dure și realiste. Îi place să zboare din floare în floare.

Femeia născută în zodia Gemeni este simpatică și sociabilă. Se descurcă de minune în orice societate. Știe să se pună în valoare prin conversație, dar și prin vestimentație. Nu este o gospodină înnăscută, dar este atașată căminului. Își aranjează foarte bine casa și face față cu succes obligațiilor sale familiale, fără a-și neglija profesia.

Copiii din Gemeni sunt plini de energie, curioși și au, în general, o dispoziție amabilă și binevoitoare, prezența lor fiind agreabilă. Se adaptează cu ușurință oamenilor și circumstanțelor, dăruindu-se cu totul tuturor. Memoria lor este excelentă, motiv pentru care ceea ce au însușit nu vor pierde niciodată. Au talente mai în toate domeniile și urmare unei meserii nu va fi niciodată o problemă de aptitudini, ci una de alegere.

Citeste si:  Zodia Berbecului (21 martie-20 aprilie)

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă (100%) — Gemeni, Balanță, Vărsător
Bună (80%) — Leu, Berbec
Riscantă (60%) — Fecioară, Pești, Săgetător
Dificilă (20%) — Capricorn, Scorpion
Nerecomandabil (10%) — Rac, Taur

Personalități de la noi născute în zodia Gemeni: Vladimir Streinu, Nicolae Ulieru, Șerban Marinescu, Medeea Marinescu, Nicolae Tomazoglu, Mircea Cărtărescu, Monica Anghel, Ion C. Brătianu, Ion Antonescu, Dan Iordăchescu, Mugur Mihăescu, Cătălina Cristea, Valentin Uritescu, Rodica Mureșan, Ion Rațiu, Jana Gheorghiu, Ileana Cotrubaș, Loredana Groza, Mariana Buruiană, Liviu Papadima, Cornel Coman, Ștefan Agopian, Virgil Ogășanu

Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Gemeni: Laurence Olivier, Joan Collins, Priscilla Presley, Queen Victoria, Bob Dylan, Stevie Nicks, Peggy Lee, John Wayne, Isadora Duncan, Vincent Price, Henry Kissinger, Kylie Minogue, Ian Fleming, LaToya Jackson, Clint Eastwood, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Angelina Jolie, Anna Kournikova, Nancy Sinatra, Frank Lloyd Wright, Natalie Portman, Johnny Depp, Jacques-Yves Cousteau, Anne Frank, Helen Hunt, Joyce Carol Oates, Venus Williams, Paul McCartney, Paula Abdul, Anne Murray, Nicole Kidman. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata