Zodia Leu (23 iulie-22 august)

Zodia Leului, din zodiacul clasic european, reprezintă a 5-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 23 iulie, încheindu-se pe 22 august.

Zodia Leu este o zodie masculină de foc, guvernată de Soare, planeta care sporește autoritatea, voința, hotărârea, vitalitatea, afectivitatea, șansa și norocul în viață, entuziasmul și generozitatea, dar și orgoliul, vanitatea, mândria, furia, egoismul și extravaganța.

Atât femeile, cât și bărbații născuți în zodia Leu sunt persoane plăcute, sincere, naive uneori. Posedă un deosebit simț și gust al ascensiunii, străin însă de orice meschinărie sau josnicie. Noblețea sufletească și un profund sentiment al justiției îi așează deasupra tuturor josniciilor vieții. Leul are orgoliu, dar nu un orgoliu mărunt. În el poți avea cel mai devotat prieten sau partener, cel mai fidel camarad și sfătuitor, dar și un dușman generos. Furia lui este spontană și se datorează firii impulsive, dar trece repede.

A vrea este principala caracteristică a nativilor din Leu, puterea voinței fiind forța care îi conduce și îi dinamizează. Cel mai mare defect îl constituie spiritul absolutist de dominare, care nu se manifestă niciodată brutal, prin forță, ci prin persuasiune.

Piatra mistică — diamant, rubin
Ziua norocoasă — duminica
Numerele norocoase — 8,9
Culori norocoase — roșu, portocaliu
Simțul cel mai dezvoltat — văzul

Alimentele benefice — cafea, vânat, alimente de culoare galbenă și portocalie: ouă, morcovi, cartofi, mere, gutui, pere, portocale, smochine, lămâi, porumb, muștar, scorțișoară, ceapă, usturoi, migdale, pepene galben, portocale, mălai, vanilie, caise, piersici.

Bărbatul Leu este greu de ghicit cu adevărat. Generos sau periculos de neprevăzut, bun sau egoist, idealist sau cusurgiu. El este câte puțin din toate acestea. Simte nevoia de a prelua comanda, dar și nevoia de a fi iubit de cei pe care-i conduce. Teama lui cea mai acută este teama de eșec, de insucces, aceasta fiind cauza reală a vulnerabilității și vanității sale.

Femeia Leu își iubește cu ardoare copiii, dar fiind prea independentă nu are răbdarea necesară să se ocupe tot timpul de ei. Femeia Leu are nevoie de o profesie care să-i dea satisfacții, să-i asigure măcar în parte nevoia de independență. Se înconjoară de grupuri mici de prieteni, din care își construiește o lume ideală. Pe cât de apropiată este cu prietenii, pe atât de rezervată este cu străinii. În general, relațiile ei cu oamenii se bazează pe instinct.

Copilul Leu este vesel, exuberant, foarte activ, își ascunde cu abilitate emotivitatea și teama că ceilalți s-ar putea îndoi de calitățile sale. Este inutil ca părinții să încerce să-l educe folosind forța, pentru că se va încăpățâna și mai mult în convingerile sale și atunci dintr-un copil drăguț și afectuos se va transforma într-un rebel de nestăpânit. Dacă este înconjurat de afecțiune și tratat cu înțelegerea pe care crede el că o merită are toate șansele să-și pună în valoare calitățile.

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă (100%) — Berbec, Săgetător
Bună (80%) — Balanță, Gemeni
Delicată, riscantă (60%) — Scorpion, Taur
Dificilă, dar interesantă (50%) — Vărsător
Nerecomandabil (10%) — Fecioara, Rac

Personalități de pe mapamond născute în zodia Leu: Napoleon Bonaparte, Henry Ford, Fidel Castro, Neil Armstrong, Frank Wedekind, Pedro Passos Coelho, Kevin Spacey, Bill Clinton, Peter O’Toole, Madonna, Jacqueline Kennedy, Benito Mussolini, George Bernard Show, Alfred Hitchock, Aenne Burda, Sandra Bullock, Hugo Rafael Chavez, Louis de Funes, Anne Klein, Paul Claudel, Andy Warhol, Michael Anderson Jr. John Heathcoat, Rod Laver, Whitney Houston, James Baldwin, Joyce Sims, Michael Kors, Joe Jackson, Earvin ”Magic” Johnson.

Personalități din România născute în zodia Leu: Mișu Fotino, Mihai Codreanu, Cezar Baltag, Constantin Corduneanu, Dan Condurache, Varujan Vosganian, Vasile Blaga, Victor Babeș, Carmen Stănescu, Marius Tucă, Nicu Constantin, Mircea Baniciu, Gellu Naum, Tudor Gheorghe, Horațiu Mălăiele, Valeria Seciu, Stere Gulea, Marcel Iureș, Cezara Dafinescu, Paul Daian, Rodica Popescu-Bitănescu, Cezar Ivănescu, Horia Gârbea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata