Zodia Peştilor (19 februarie – 20 martie)

12

Zodia Peștilor, o zodie feminină de apă, închide ciclul zodiacal al celor 12 zodii europene, începând din 19 februarie și încheindu-se pe 20 martie. Guvernată de planetele Neptun și Jupiter, este caracterizată de intuiție, simțul premoniției, sensibilitate, receptivitate, dar și de naivitate.

Zodia Peștilor face parte din triunghiul zodiilor de Apă, alături de Rac și Scorpion. Aceste zodii sunt caracterizate de sentimente schimbătoare și puternice.

Peștii sunt poate cei mai alunecoși și mai duali. Simbolul care marchează acest semn — cei doi pești înotând în direcții diferite — exprimă foarte bine dualitatea nativilor din Pești.

O primă categorie de persoane sunt firi liniștite, lineare, fără ascunzișuri cu înclinații native pronunțate spre inerție și stagnare, cu izbucniri determinate doar de situații conjuncturale. Cea de-a doua categorie o reprezintă persoanele impetuoase, imprevizibile, generoase, dar și răzbunătoare.

Nativul din Pești aparent liniștit, se frământă intens și continuu în realitate. Sincer și afectuos, e uneori rezervat, iar alteori devine agresiv.

Înclinat spre lenevie și confort, va traversa lungi perioade de indolență și de apatie. Puternicul Neptun le-a dat protejaților săi multă intuiție, dar și capacitatea de a manevra sentimentele semenilor săi.

Peștii găsesc cu multă ușurință un limbaj comun cu oricine, fără să fie nevoiți să recurgă la manuale celebre de știință și artă diplomatică. Semnul lor distinctiv este un zâmbet fermecător, ce parcă iradiază o iubire universală. Persoanele născute sub acest semn nu-și pierd niciodată curajul.

Pentru dragostea lor sunt gata să lupte până la ultima suflare, fiind capabili de cele mai îndrăznețe gesturi. Peștii sunt niște supraviețuitori. Și asta pentru că persoanele născute în acest semn sunt foarte flexibile și se adaptează ușor în orice mediu, la orice schimbări.

Piatra mistică — ametistul, perla

Ziua norocoasă — joi

Numerele norocoase — 5 și 9

Culori norocoase — galben, violet, purpuriu

Simțul cel mai dezvoltat — gustul

Alimente benefice — lichide, băuturi și alimente calde, carne de pui și pește, carne din zona pulpelor, cafea, ceaiuri din frunze, sucuri naturale, lămâi și portocale.

Bărbații născuți în zodia Peștilor sunt ingenioși în munca lor, dar adeseori se hazardează în anumite speculații nesigure și riscante. Latura lor emoțională rămâne uneori în urma celei intelectuale și acest decalaj trebuie recuperat, în scopul evitării unor neplăceri sigure în căsnicie.

Foarte idealiști, imaginativi, pot fi lesne răniți și uneori chiar se complac în această postură de permanente victime. Este un visător, însă bărbații din zodia Peștilor sunt înzestrați cu mai multe calități decât defecte.

Ei sunt născuți pentru a iubi, sunt soți model și amanți perfecți. Uneori devin nehotărâți, dar numai din teama de a nu fi respinși. Se pricep de minune să-și organizeze bugetul, în funcție de priorități. Cu simțul lor artistic înnăscut știu cum să facă orice vechitură să arate perfect.

Femeia din zodia Pești este deschisă față de gândurile și sentimentele celorlalți. Uneori se dovedește chiar ușor influențabilă. Are mult farmec, simțul moderației, umor, simpatie și considerație față de cei din jur, chiar dacă este derutantă uneori, datorită firii sale fluctuante.

În general, viața îi rezervă o existență discretă, la care nu ar renunța ușor. Se simte în siguranță când recunoaște și asimilează toată complexitatea unei situații. Plină de imaginație și creativă, odată ce reușește, se dedică unei cauze. Este subtilă, misterioasă, visătoare și sentimentală ca vântul de primăvară.

Copiii o iubesc nu doar pentru că îi răsfață, ci și pentru că știe drumul spre mintea și sufletul lor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata