Zodia Peştilor (19 februarie – 20 martie)

16

Zodia Peştilor, din zodiacul clasic european, reprezintă a 12-a zodie, ultima pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 19 februarie, încheindu-se pe 20 martie.

 Zodia Peştilor este un semn de apă, mobil, feminin (introvertit), dominat de planetele Jupiter şi Neptun.

Simbolul care marchează acest semn — cei doi peşti înotând în direcţii diferite — exprimă foarte bine dualitatea nativilor din Peşti.

O primă categorie de persoane sunt firi liniştite, lineare, fără ascunzişuri. În general, aceşti nativi se lasă duşi de „firul apei”, neopunându-i nici o rezistenţă. Au înclinaţii native pronunţate spre inerţie şi stagnare, cu izbucniri determinate doar de situaţii conjuncturale.

Cea de-a doua categorie o reprezintă persoanele impetuoase, imprevizibile, generoase, dar şi răzbunătoare.

Mereu scăldându-se în două ape, nativii din Peşti sunt foarte greu de analizat. Niciodată nu le poţi prevedea reacţiile, trec cu uşurinţă de la o stare la alta, frământaţi lăuntric de probleme insurmontabile. Au o mare capacitate de a-şi ascunde firea adevărată în spatele cuvintelor şi faptelor lipsite de semnificaţie.

Natura i-a înzestrat pe cei născuţi sub acest semn zodiacal cu minte ageră şi memorie excelentă. Intuiţia şi inteligenţa sunt două trăsături de caracter care le întăresc sistemul de apărare împotriva elementelor care le pot bulversa viaţa. Idealişti, imaginativi, pot fi lesne răniţi şi uneori chiar se complac în postura de permanente victime. Nativii din Peşti manifestă un interes deosebit pentru viaţa socială. Sunt mondeni, au o capacitate deosebită de a lega prietenii şi de a le păstra.

Nu se folosesc niciodată de amicii lor în afaceri, păstrează mereu o aparenţă de decenţă, amestecând cu mare artă utilul cu plăcutul. Utilul rămâne însă de cele mai multe ori în plan secund, plăcutul răspunzând mai mult trăsăturilor lor de caracter. Nativii din Peşti pot trece dintr-un mediu social în altul fără nici o convulsie, deşi ţin mult la o poziţie privilegiată.

Piatra mistică — ametistul
Ziua norocoasă — joi
Numerele norocoase — 5 şi 9
Culori norocoase — galben şi oranj
Simţul cel mai dezvoltat — gustul
Alimente benefice — lichide, băuturi şi alimente calde, carne de pui şi peşte, carne din zona pulpelor, cafea, ceaiuri din frunze, sucuri naturale, lămâi şi portocale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata