Zodia Racului (22 iunie-22 iulie)

Zodia Racului, din zodiacul clasic european, reprezintă a 4-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 22 iunie, încheindu-se pe 22 iulie.

Zodia Rac este o zodie feminină de apă, predominant emoțională, guvernată de Lună, planeta care sporește romantismul, diplomația, puterea de adaptare, sensibilitatea, memoria, imaginația, aptitudinile artistice, dar și instabilitatea, inconstanța, capriciile.

Nativul din zodia Rac are o fire timidă, sensibilă și emotivă. Foarte conservator, tradiționalist, tot ceea ce înseamnă întâmplare îl irită, pentru că îi afectează sentimentul de stabilitate și de securitate personală. Detestă singurătatea, căutând să se atașeze de cineva sau de munca sa. Are o mare încăpățânare și perseverență în urmărirea scopurilor. Știe să aștepte momentul favorabil și să-l folosească. Nu suportă criticile, presiunile sentimentale și opiniile contrare.

Alimentele benefice racilor sunt: varza albă și roșie, napii, peștele, lactatele, iar tarhonul face minuni, ajutând la refacerea stocului de săruri minerale.

Plantele cu un efect bun în aromoterapie sunt: trandafirii albi, nuferii, crinii, iarba surzilor și ochii șoricelului. Esența de santal alb le crește puterea de concentrare, teiul le liniștește psihicul, iar ambra alungă stările depresive.

Piatra mistică —perla
Ziua norocoasă — luni
Numerele norocoase — 3,8
Culori norocoase — albastru, argintiu
Simțul cel mai dezvoltat — gustul

Bărbatul Rac se maturizează târziu și rămâne marcat de imaginea mamei sale. Iubește o viață de familie dulce și protectoare. Este un tată foarte bun și se va mândri mereu cu copiii săi, cărora le este educator și prieten.

Citeste si:  Zodia Fecioară (23 august-22 septembrie)

Femeia Rac este poate cea mai feminină nativă din tot Zodiacul, în sensul clasic al cuvântului. Este maternă, pasională și blândă. Este plină de șarm și sensibilă la orice compliment. Devotamentul ei pentru copii (adesea exagerat) include și nevoia de a le oferi ceea ce ea apreciază atât de mult — stabilitatea. Și e mult prea înțeleaptă pentru a nu înțelege că banii sunt un ingredient absolut necesar pentru asigurarea acesteia.

Copiii născuți sub semnul Racului au nevoie de multă afecțiune și de încurajări permanente pentru a se simți confortabil. Din cauza comportamentului lor rezervat, nu se vor impune ca lideri, dar vor fi căutați pentru ideile și sfaturile lor prețioase. Le place să meargă la școală, sunt perseverenți și prietenoși. Ei trebuie să fie încurajați să devină independenți, să aibă curajul de a-și conștientiza ambițiile și potențialul creativ.

Citeste si:  Zodia Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Compatibilitate cu alte zodii :

Excelentă (100%) — Rac, Scorpion, Pești,
Bună (80%) — Fecioara, Taur
Delicată, riscantă (60%) — Berbec, Balanță
Dificilă, dar interesantă (50%) — Scorpion
Nerecomandabil (10%) — Leu, Gemeni

Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Rac: Jean Cocteau, Gina Lollobrigida, Fr. Schiller, F.M. Dostoievski, Albert Camus, E.A. Poe, Voltaire, Sf. Augustin, Auguste Rodin, Pablo Picasso, Ludwig van Beethoven, Niccolo Paganini, Georges Bizet, Vicenzo Bellini, Katherine Hepburn, Richard Burton, Alain Delon, Vivien Leigh, Grace Kelly, Sally Field, Jodie Foster, Schwartzenegger, Luchino Visconti, Kim Wilde, Eros Ramazotti, Th. Roosevelt, Trotzki, M. Luther, Maria Antoaneta, Pele, D.A. Maradona, O. Blohin, Ulli Stielike, Sandro Mazzola.

Personalități de la noi născute în zodia Rac: M. Sadoveanu, Alexandru Giugaru, Ion Ionescu de la Brad, Tania Filip, Paul Gherasim, Șerban Papacostea, Temistocle Popa, Paul Urmuzescu, Mircea Rusu, Aimée Iacobescu, Octavian Paler, Gheorghe Visu, Mihai Tatulici, Teodor Răducan, Dorin Anastasiu, Angela Marinescu, Anastasia Lazariuc, Margareta Pâslaru, Pepe, Angela Similea, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Mădălina Manole, Alina Sorescu, Mircea Constantinescu, Ilie Năstase, Dan Voiculescu, Dan Chișu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner