Zodia Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Zodia Scorpion, din zodiacul clasic european, reprezintă a 8-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 23 octombrie, încheindu-se pe 21 noiembrie.

Este o zodie feminină de apă, predominant emoțională, guvernată de Marte (zeul războiului) și Pluto (zeul misterelor, al subteranelor). Toate sentimentele pot fi mult mai intense la cei născuți în această zodie: dragostea și ura, dar și gelozia și loialitatea.

Trăsătura principală a nativului din Scorpion este „aura de secret” sub care trăiește. Lingușirea nu îi stă în fire, în schimb, prudența și logica îl ajută să-și atingă scopurile, având încredere în sine. Nativul din Scorpion acționează fără grabă și fără opriri inutile, lăsând lucrurile ”să curgă”. Dacă încearcă să forțeze evenimentele, atunci altcineva îi poate pune bețe în roate.

Nativul din Scorpion este dotat din naștere cu o intuiție care-i permite să aleagă acele câteva persoane în care să aibă încredere. Este atras de persoane puternice, cu multă influență asupra sa, chiar agresive. Critic și pretențios, dominator și ambițios, foarte puțini îi câștigă încrederea și cu atât mai puțini prietenia.

Este o fire profundă căreia nu-i place superficialitatea, mai ales când miza este legată de interesele sale. Relațiile emoționale sunt foarte intense când este vorba de cămin și de propria familie. Scorpionul are o neliniște permanentă, fiind o persoană plină de susceptibilități și bănuieli. Îl atrag lucrurile misterioase, făcute în umbra întunericului.

Piatra mistică — topaz

Ziua norocoasă — marți

Numerele norocoase — 2,4

Culori norocoase — roșu, violet

Simțul cel mai dezvoltat — gustul

Alimentele benefice: ceapa, urzica, spanacul, leurda, salata, prazul și ardeii capia. Adoră peștele, fructele de mare și bucătăria complexă.

Nativul din Scorpion ia lucrurile așa cum sunt și așa cum rezonează ele în mintea sa. Are un bun control asupra propriilor emoții și știe să-și păstreze ”sângele rece” ori de câte ori ceva ieșit din comun tulbură tihna sa sau a colectivității. Răspunde cu brutalitate la brutalități. Este permanent în stare de luptă, gata să-și apere bunurile și familia. Se pricepe foarte bine să-și ascundă punctele vulnerabile, știind că acestea nu trebuie cunoscute de potențialii săi adversari.

Poate fi un bun organizator și un apreciat lider, are o viziune de perspectivă asupra planurilor de viitor și poate ajuta la orientarea tuturor spre atingerea scopurilor finale. Răbdarea, toleranța și înțelegerea sunt cheile ascensiunii lui, dacă este capabil să și le însușească.

Bărbatul Scorpion este plin de contradicții: când protector, fermecător, onest, generos, înțelegător și sincer, când violent, egoist, răzbunător, orgolios și de o gelozie feroce. Îi place tot ceea ce este neconvențional, straniu, paradoxal, iar printre lucrurile pe care le detestă se numără și conformismul. Își va crește cu autoritate copiii, cultivând în ei trăsăturile unui caracter puternic.

Femeia Scorpion are o personalitate foarte puternică și numeroase ambiții personale. Temperamentală și sentimentală, deschisă și fără prea multe complexe, se străduiește să fie mereu în centrul atenției. Are un farmec aparte pe care știe să-l pună mereu în valoare. Este o femeie energică. Știe foarte bine ce vrea și își urmărește cu tenacitate scopurile. În ceea ce privește educația copiilor, îi va crește cu afectivitate și va încerca să le imprime propria concepție despre viață.

Copiii născuți în zodia Scorpionului au o mare putere de intuiție și de analiză, fapt care îi va uimi și impresiona în mod plăcut pe părinți. Sunt foarte inteligenți. Gândesc mult, intens asupra fiecărui lucru, analizează tot ce cade în sfera interesului lor și trag propriile concluzii, surprinzător de mature pentru vârsta lor. Jocurile care le plac sunt cele violente, riscante și este bine să li se tempereze agresivitatea și chiar brutalitatea de care dau uneori dovadă. Sunt foarte dotați pentru studiu și ajung adesea primii în clasă, fără prea mari eforturi. Le plac lecturile de orice fel, dar mai ales cărțile de aventuri ori de istorie, pentru că setea lor de cunoaștere este deosebit de mare.

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă (100%) — Scorpion, Pești

Bună (80%) — Capricorn, Fecioară

Delicată, riscantă (60%) — Vărsător, Leu

Dificilă, dar interesantă (50%) — Taur

Nerecomandabil (10%) — Săgetător, Balanță

Personalități de pe mapamond născute în zodia Balanță: Richard Burton, Albert Camus, Feodor Dostoievski, Indira Gandhi, Charles de Gaulle, Andre Malraux, François Mitterrand, Niccolo Paganini, Pablo Picasso, Auguste Rodin, Robert Seymour Bridges, Adela Noriega, Bettye Swann, Kevin Michael Richardson, Katy Perry, Leon Troțki, Erasmus din Rotterdam, Francis Bacon, Marcel Bozzuffi, Leland H. Hartwell, Eddie Holland, Bud Spencer, William Cullen Bryant, Hal Hartley, Harry Ferguson, Leonardo Di Caprio.

Personalități din România născute în zodia Balanță: Corneliu Vasilescu, Dan Bordeianu, Draga Olteanu-Matei, Cornel Moraru, Theodor Stolojan, Tia Șerbănescu, Magda Catone, Ruxandra Dragomir, Mihai I, Dinu Tănase, Corina Chiriac, Dumitru Radu Popa, Victor Ciorbea, Cristi Chivu, Sanda Toma, Mihaela Mihai, Liviu Nicolae Dragnea, Marcel Dragomir, Corneliu Baba. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata