Zodia Taur (21 aprilie – 21 mai)

Zodia Taur, din zodiacul clasic european, este a doua pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 21 aprilie, încheindu-se pe 21 mai.

Simbolul Taurului a fost venerat încă din antichitate. Coarnele Taurului reprezintă fertilitate, dezvoltare și începutul unui nou ciclu asemenea primăverii, când pământul este fertil și totul crește din abundență.

Zodia Taur este o zodie feminină de pământ, predominant practică, guvernată de planeta Venus, cea care sporește talentele artistice, gustul pentru frumos, senzualitatea, sociabilitatea, bunul gust, atracția fizică, dar și gelozia, superficialitatea, nepăsarea, imoralitatea uneori.

Reprezentativ pentru cei născuți în zodia Taur este voința și tenacitatea cu care își urmăresc scopurile, dublate de o excepțională rezistență la eforturi foarte mari. Calmi, placizi, Taurii vor aborda problemele sistematic și cu tact. O trăsătură de bază a temperamentului lor o reprezintă marea încăpățânare de care dau dovadă, nativii acestei zodii fiind cei mai îndărătnici oameni din tot zodiacul.

Foarte buni administratori, ei sunt oameni ideali pentru operațiuni financiare. Viața intimă a acestui semn poartă amprenta unui ușor romantism. Planeta Venus, planeta iubirii, le oferă gustul pentru tot ce este frumos și puternic.

Piatra mistică — ametist, cuarț
Ziua norocoasă — vineri
Numerele norocoase — 4, 6
Culori norocoase — roz, vernil
Simțul cel mai dezvoltat — pipăitul

Bărbatul născut în această zodie este deschis, sincer, franc, politicos, dă dovadă de foarte multă curtoazie. Este foarte senzual, iar această latură a vieții sale este la fel de importantă ca și cea spirituală.

Femeia născută în Taur este foarte feminină, în general zveltă și grațioasă, senzuală și cu foarte mult farmec, conferit de planeta Venus, cea care guvernează această zodie. Cu toate atuurile sale fizice, femeia Taur nu-și neglijează niciodată preocupările profesionale. Știe la fel de bine să îmbine activitățile profesionale sau de altă natură cu obligațiile familiale, fără să le prejudicieze pe nici unele.

Copiii născuți sub semnul Taurului sunt foarte perseverenți și adesea maturi pentru vârsta lor, din dorința de a-i imita pe adulți în tot ceea ce le-ar putea aduce libertate și independență. Au de asemenea înclinații pentru studiu, reușind de cele mai multe ori să-și clădească o carieră datorită firii lor scrupuloase și a răbdării, pe care o dovedesc în orice împrejurare.

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă — Taur, Fecioară, Capricorn
Bună — Rac, Pești
Delicată, riscantă — Leu, Vărsător
Dificilă, dar interesantă — Scorpion
Nerecomandabilă — Gemeni, Berbec

Personalități de la noi născute în zodia Taur: Alexandru Philippide, Lucian Blaga, Mihail Ralea, Marin Tarangul, Mircea Djuvara, Octavian Andronic, Maria Dinulescu, Robert Turcescu, Daniela Caraman-Fotea, Mircea Tiberian, Ion Țiriac, Maia Morgerstern, Adriana Trandafir, Laurențiu Ulici, George Stanca, Carmen Ungureanu, Marius Țeicu, Florin Călinescu, Constantin Diplan, Jolt Kerestely, Oana Sârbu, Florin Busuioc, Mircea Drăgan, Miodrag Belodedici.

Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Taur: Honore de Balzac, Johannes Brahms, Gustave Courbet, Sigmund Freud, Jean Gabin, Adolf Hitler, Karl Marx, Caterina de Medici, Golda Meir, Richard Wagner, Madeleine Albright, Evita Peron, Rudolph Valentino, Andre Agassi, Tony Blair, David Beckham, Pierce Brosnan, Barbra Streisand, John Wayne, Sigmund Freud, Dante Alighieri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata