Zodia Vărsătorului (20 ianuarie – 18 februarie)

Zodia Vărsător, Aquarius în limba latină, reprezintă a 11-a zodie pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii, cu începere din 20 ianuarie, încheindu-se pe 18 februarie.

Acest semn zodiacal simbolizează priceperea și înțelepciunea. Este cunoscut ca fiind semnul geniului, mai mult de jumătate dintre cei mai celebri oameni ai lumii sunt născuți în Vărsător sau au ascendent în Vărsător. Constalația Vărsătorului conferă nativului aptitudini pentru artă și aduce succese prin opere remarcabile.

Zodia Vărsător este o zodie masculină de aer, dominată de planetele Saturn și Uranus. Reprezintă și semnul umanității, ceea ce înseamnă că nativi acestei zodii iubesc oamenii și militează pentru drepturile lor. Este simbolul prieteniei și al fraternități, întotdeauna nativii sunt dispuși să dea o mână de ajutor, și nu o fac numai din politețe. Calitatea definitorie pentru această zodie este stabilitatea.

Veștile frumoase pentru nativi zodiei vin în 2015 dinspre Jupiter, care în prima parte a anului favorizează dragostea și mariajul, iar în extenso, relațiile, inclusiv de colaborare sau de afaceri. În partea a doua a anului Jupiter este prielnic chestiunilor bănești, aducând avantaje prin terți, contacte bune cu mediile financiare, cadouri etc. Anul 2015 este excelent pentru informare, învățare, creativitate intelectuală și comunicare.

Cei născuți sub acest semn nutresc sentimente sincere și profunde pentru cei din jurul lor, considerând că „misiunea” lor terestră este de a se situa în fruntea maselor și a duce mai departe lupta pentru drepturile semenilor. În plus, sunt foarte exigenți cu ei înșiși și niciodată nu-și neglijează obligațiile asumate.

Vărsătorul simte o nevoie acută de a-și face prieteni cât mai mulți și nu suportă în niciun fel izolarea. Deși relațiile nativului Vărsător cu ceilalți sunt relativ calde și amicale, totuși starea emoțională și mesajele pe care acesta le transmite celorlalți sunt primite cu reticență, întrucât ele îndeamnă la acțiuni îndrăznețe și pline de neprevăzut.

Vărsătorul este adulat de foarte multe persoane din preajmă și multe dintre acestea ar dori să se numere printre prietenii săi, dar modul său de a concepe relațiile interumane este uneori destul de deranjant, întrucât are tendința de a cere mult prea mult. În același timp, este o persoană extrem de intuitivă, simte apropierea unui pericol și are o antipatie instinctivă pentru cei ce le-ar putea face rău. Acest spirit de autoapărare și conservare îi influențează puternic caracterul. Nativul Vărsător este o persoană hotărâtă, răbdătoare și simpatică, iar antipatia lui este clară și fermă, direct exprimată.

Cei născuți în Vărsător respiră dorința de independență și de înnoire. Au o fire originală, permanent în căutare de nou și schimbare. Sunt imprevizibili, imaginativi, dornici să își dezvolte ideile. Planeta Uranus, care îi patronează, le conferă vioiciune și originalitate. Pentru acești nativi viitorul a început deja. Deși individualiști, le place societatea, în care strălucesc.

Deși în esență sunt avangardiști în tot ceea ce întreprind, nu li se poate trece cu vederea un anumit tradiționalism, care îi face adeseori să pară arhaici, demodați. Morala lor este rigidă puritană, iar vederile lor pot fi foarte înguste.

Piatra mistică — ametistul, granatul
Ziua norocoasă — miercuri, sâmbătă
Numerele norocoase — 4, 7 și 8
Culori norocoase — tentele pastelate de albastru și gri
Simțul cel mai dezvoltat — mirosul
Anotimpul caracteristic — primăvara

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata