5 sfaturi pentru o igienă orală perfectă

Încă de mici suntem învățați că prevenția este mult mai ușoară decât tratarea unei probleme, iar dantura nu face nici ea excepție de la regulă. Și cum un zâmbet perfect nu poate fi niciodată obținut fără a acorda o atenție deosebită igienei orale, ne-am propus să-ți vorbim despre ce presupune grija pentru sănătate orală și să-ți oferim câteva sfaturi eficiente pentru o igienă orală perfectă. 

     1. Spală-te pe dinți în fiecare zi 

Spălarea zilnică a dinților este unul dintre cele mai simple sfaturi pe care le poți urma în ceea ce privește îmbunătățirea igienei orale și sănătatea cavității bucale. Periatul dinților nu se va lasă niciodată pe ziua următoare, reprezentând în sine o măsură de protecție a danturii. 

De regulă, este recomandat să te speli pe dinți de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Cu toate acestea, ideal ar fi să te speli pe dinți după fiecare masă importantă a zilei, cu atât mai mult seara, înainte să mergi la culcare. 

     2. Optează pentru o periuță de dinți electrică 

Știm că toată lumea este obișnuită cu periuțele de dinți manuale, însă cele electrice sunt net superioare când vine vorba de igiena orală. În primul rând, o periuță electrică este mult mai eficientă la nivel de număr de mișcări pe minut. De asemenea, periuțele electrice sunt mai ușor de folosit, îndepărtează cu ușurință placa bacteriană și protejează gingiile. Există chiar și periuțe electrice cu senzori care te anunță în cazul în care ai omis să cureți una din zonele cavității bucale, așa că ai toate motivele să crezi în avantajele unei periuțe electrice pentru sănătatea cavității bucale! 

     3. Nu uita să schimbi capetele de periaj 

Este binecunoscut faptul că periuțele de dinți trebuie schimbate atunci când perii s-au tocit, iar acest lucru se aplică și în cazul periuțelor de dinți electrice. Atunci când perii capătului de periaj s-au tocit și nu-și mai îndeplinesc eficient rolul pot afecta dantura sau gingiile. Mai mult decât atât, perii pot acumula bacterii, ce ar putea reprezenta o problemă suplimentară pentru dantura ta. 

Alege, așadar, capete de schimb pentru periuța electrica, în funcție de rolul pe care dorești să-l aibă. De exemplu, poți opta pentru capete cu peri moi, dacă dinții tăi sunt sensibili sau ai anumite afecțiuni ale gingiilor. 

     4. Folosește apa de gură și alte produse de igienizare interdentară 

Periajul dentar frecvent nu este singurul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere în igiena orală. Dacă îți dorești o dantură sănătoasă, e indicat să folosești și alte produse de igienă orală în afară de pasta de dinți, așa cum sunt apa de gură sau produse de igienizare interdentară precum ața interdentară sau dușurile bucale. În timp ce apa de gură are rolul de a neutraliza bacteriile și de a preveni apariția tartrului dentar, precum și altor afecțiuni, ața dentară și irigatoarele orale te vor ajuta să elimini resturile alimentare rămase în zonele greu accesibile din timpul periajului.   Produsele marca Spalt sunt ideale pentru igiena cavității bucale și sunt menite să ajute sănătatea danturii tale. 

     5. Ai grijă la alimentație 

Alimentația are un rol important în igiena orală pentru că tot ceea ce bem și mâncăm poate afecta în mod direct dinții și gingiile, alături de bacteriile prezente în cavitatea bucală. Știm cu toții că zahărul și băuturile carbogazoase pot contribui la apariția cariilor, pe când tutunul și cafeaua sunt cauza apariției petelor pe smalțul dinților. Chiar și amidonul prezent în pâine și cereale poate cauza apariția problemelor dentare, motiv pentru care trebuie să consumi cât mai multe fructe și legume, precum merele sau morcovii. 

De asemenea, este important să consumi apă după fiecare masă, pentru ca aceasta ajută la eliminarea substanțelor rămase în cavitate bucală. 

 

Urmând aceste sfaturi, nu numai că vei reuși să beneficiezi de o igienă orală corespunzătoare, însă vei reuși să reduci și riscul apariției problemelor dentare. Cu toate acestea, este important să mergi periodic pentru control la medicul stomatolog, chiar dacă de cele mai multe ori ai impresia că nu este nevoie!

Comentarii (0)
Adaugă comentariu