Adulţii pot să se îngraşe sau să slăbească unul-două kilograme fără ca anturajul lor să observe

21

Adulții pot să se îngrașe sau să slăbească unul-două kilograme fără ca anturajul lor să vadă diferența, așa încât sărbătorile pot fi și un prilej de bucurii culinare chiar și pentru cei mai grijulii cu silueta lor, se arată pe site-urile revistelor Marie Claire și Top Sante, preluate de 7sur7.be.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Toronto și publicat în Medical Daily, un adult trebuie să se îngrașe sau să slăbească între 3,5 și 4 kilograme pentru ca diferența să fie percepută de ceilalți. Experții în psihologie de la universitatea menționată au cerut participanților la studiu să se uite la portrete de bărbați și femei între 20 și 40 de ani și să îi desemneze apoi pe cei pe care îi considerau cel mai gras și cel mai atrăgător.

„Femeile și bărbații de talie medie trebuie să piardă sau să câștige între 3,5 și 4 kilograme dacă vor ca ceilalți să observe”, afirmă Nicholas Rule, autorul studiului. În schimb, pentru ca o figură să fie considerată „mai atrăgătoare”, minusul ar trebui să fie dublu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata