Afacerea Rabia

Cine ne păzește de cei pe care îi plătim prin contribuții să ne păzească sănătatea?

Rabia (turbarea) este o boală infecțioasă acută transmisibilă de la animal la om, cu o evoluție dramatică, având de cele mai multe ori un sfârșit mortal.

Proprietarii de câini și pisici au obligația, conform art. 11 din Ordinul 29/2008 pentru aprobarea Normei Sanitar Veterinare, “să prezinte animalele pentru efectuarea vaccinării antirabice”. De asemenea, Legea 258 / 2013 și Ordinul Președintelui A.N.S.V.S.A nr. 1 din 2014, obligă ca circulația câinilor pe teritoriul României să se efectueze numai dacă sunt identificați, înregistrați și vaccinați antirabic, însoțiți de carnete de sănătate.

Acțiunea de vaccinare este gratuită pentru cetățenii României, fiind realizată din fondurile de la buget (tot noi platim) și fonduri europene, ca parte a programului național.

Cu toate acestea, prin Ordinul 1/2014 al A.N.S.V.S.A., vaccinarea antirabică gratuită și obligatorie este folosită în mod abuziv ca mijloc de îmbogățire prin condiționarea acesteia de plata microcipării (la libera negociere) și înscrierii în R.E.C.S. . C.M.V. controlează acest registru și încasează taxe prin colegii veterinari care au fost prejudiciați de către conducerea bicefală A.N.S.V.S.A-C.M.V.

Aceasta este o schemă de furt național, aplicându-se o formă de șantaj în care, dacă cetățenii vor să obțină un drept gratuit, trebuie să plătească fie sumele amintite, fie amenzi enorme.

”Privatizarea” suplimentară a Registrului A.N.S.V.S.A. și a Registrului Agricol (ambele menținute în paralel și gratuit conform normelor U.E.), printr-un nou registru cu plata facturată, deci S.R.L. la C.M.V., sub denumirea de R.E.C.S, făcut de un grup de bugetari cu fantezii capitaliste, iar interesul națiunii române este pus sub interesul personal .

Dreptul general al românilor la siguranță și sănătate publică este astfel pe plan secundar din cauza acestei legislații/ordin auto-legiferat și a aplicării ei după bunul plac feudalo-cominternist.

Într-o Românie cu una dintre cele mai sărace populații a Europei, situația este falimentară, în sensul că, adăugând la cei cca 5 milioane de câini, aproximativ 7 milioane de pisici, pericolul contaminării cu rabie se triplează deoarece doar cca 1,7 milioane de animale au fost vaccinate, din care 1,1 milioane din anul 2014. (cei care doresc actele doveditoare ne pot contacta pe adresa asociației)

Doar cca 150.000 de câini au fost în realitate vaccinați anual începând cu anul 2014.

Iar milionul existent reprezintă, în majoritate, animalele crescătorilor AchR și cele care sunt trimise spre adopții internaționale. (cei care doresc statistici ne pot contacta pe adresa asociației)

Medicii nu au posibilitatea legală (fără a-și risca postul și excluderea din C.M.V.) de a sesiza focare suspecte, deoarece măsurile Ordinului 29 din 28 Martie 2008 în zona de supraveghere nu pot fi aplicate. Acestea includ efectuarea cartografiei și efectuarea vaccinărilor de completare la câini și pisici cu vaccin inactivat, fără aplicarea microcipului și înscrierea în R.E.C.S. riscându-se astfel abaterea de la un alt Ordin A.N.S.V.S.A.- 1/2014.

Deci, de la ce ordin să ne abatem?”, se intreabă medicii. “Între glonț sau eșafod, ce să aleg?”, “Democratic, ce mai! Când după 5 ani de studii și maraton ai dreptul, luxul, să-ți alegi finalul!”.

Ne intrebăm și noi : nu au fost, oare, premeditar greșit elaborate aceste norme pentru a șantaja medicii (a-i controla conform caietului NKWD ) cu excluderea în cazul aplicării oricărei variante ?

Singura variantă a instituțiilor ramâne manipularea statisticii, iar acest lucru va fi tema următorului proces. Exemplele pot continua, dar nu avem spațiu sau martori care se pot cita.

https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/romania-furata-subventii-ilegale-pentru-95-de-milioane-de-animale-care-exista-doar-intr-un-calculator-301062

Alt exemplu manipulativ A.N.S.V.S.A.– mascarea abuzurilor prin Auto-Ordin.

Spre deosebire de costurile vaccinării antirabice a câinilor, suportate integral de la bugetul de stat, “Contravaloarea manoperei de vaccinare a pisicilor este suportată de către proprietarii acestora, iar valoarea vaccinului este suportată de la bugetul de stat”, conform

Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016.

Anomalia simplificată o prezentăm punctual, după cum urmează:

1-  Manopera se plăteste tot la libera înțelegere, pentru a primi serul antirabic plătit de contribuabili, dat la liber, probabil, din vechile stocuri pentru câini, din 2014-2015, etc.

2-   Serul antirabic gratuit, achiziționat din banii cetățenilor, se aplică acum pisicilor doar dacă este plătită manopera. (condiționarea unei acțiuni obligatorii, gratuite, de altă acțiune cu plată este exact tema procesului de la Curtea Constituțională – “aceeași Mărie, dar cu alta palarie”)

De ce fac doar acum aceste vaccinuri care trebuiau făcute din 2008, conform Ordinului 29 la ”Vaccinarea carnivorelor domestice ” și a Deciziei Comisiei 94/275/CE + Ordonanța 42/2004?

3-   Pisicile nu trebuie înscrise în R.E.C.S. (de ce câinii trebuie însă înscriși ?)

4-   Pisicile nu trebuie microcipate. (alba neagra cu vaccinul)

5-   Cap.1 sectiunea 9- Rabia– la precizări și execuție Pct. 2-specifică faptul că orice medic veterinar autorizat Conform Ordinului A.N.S.V.S.A. 1-2014 poate realiza vaccinarea profilactică antirabică.

Specifiăm că, orice ”medic veterinar de liberă practică și autorizat conform Ordinului 1-2014” înseamnă, de fapt, înscrierea medicului ca utilizator în R.E.C.S.,pentru a primi costuri și factură de la C.M.V., neavând altfel acest drept de vaccinare.

Unii medici spun că este singura modalitate de a scăpa de serul expirat, iar mulți proprietari ne-au scris că dupa aplicarea vaccinului, animalele au decedat.

Ne intrebăm, de ce autoritățile emitente ale acestor Ordine și Norme, care au și dreptul să le suspende nu o fac, bineînțeles dacă nu au interese private?

A.N.S.V.S.A. nu transmite public și mediatic lista cu medicii veterinari care au obligativitatea să facă acest serviciu GRATUIT.

Atașăm lista medicilor veterinari concesionari din județul Cluj (în rural și urban), care au obligativitatea de a realiza în perioadă 3 Octombrie –28 Februarie, campania națională de vaccinare antirabică preventivă, OBLIGATORIE ȘI GRATUITĂ .

http://readc.ro/images/Comunicat_CC_ianuarie_2018/lista-medici-cluj.pdf

Excepție de la aceste acțiuni (de vaccinare obligatorie și gratuită), fac doar animalele ce fac obiectul comerțului intercomunitar, conform Articolului 3 din Legea Sanitar Veterinară.

În cazul în care nu cunoașteți medicul veterinar pentru aceste servicii gratuite din zona dumneavoastră, aveți dreptul să vă adresați D.S.V.S.A. din județul aferent, care are obligația de a oferi acces la informațiile de interes public. Mai jos enumerăm lista Direcțiilor Sanitar Veterinare județene cărora vă puteți adresa.

În cazul lipsei unui răspuns din partea D.S.V.S.A., vă rugăm să ne contactați.

http://readc.ro/images/Comunicat_CC_ianuarie_2018/lista-dsvsa-judetene.pdf

Cetățenii nu au fost însă informați asupra drepturilor care le revin, aceasta fiind una din abaterile constituționale împotriva căreia luptăm. Intenția asociației noastre este de a sesiza abuzurile asupra proprietarilor de câini/pisici și a sănătății publice la nivel de țară membră a Uniunii Europene.

Vă atragem atenția încă o dată asupra situației la care s-a ajuns în urma formării unui sistem falimentar și corupt, autorizat de conducerea bicefală a A.N.S.V.S.A. și C.M.V., aprobat de structura politică, în detrimentul sănătății publice, a suferinței animalelor și a prejudiciului adus colegilor veterinari. La cca 10 Milioane Carnasiere (câini și pisici) prejudiciul a fost de peste 20 milioane Euro anual, iar în 2014 -2018 s-a înregistrat cca 75 milioane Euro pierdere ca fiind manopera vaccinării antirabice obligatorii în România, neîncasată de către proprii colegi.

Una din urmările grave ale acestor legi de exploatare financiară a proprietarilor de câini (emise de unii aleși ca abuz în funcție, având unele interese personale sau de grup) este abandonul câinilor, care duce la o altă afacere profitabilă cu primăriile . Afacerea Capturează/Eliberează Maidanezul . (avem în derulare cercetări ample pe această temă)

Toți proprietarii de câini/pisici au dreptul să beneficieze gratuit de vaccinul antirabic pentru aceștia la cabinetele autorizate care se află în fiecare teritoriu/cartier.

În cazul în care dețineți un câine și vă este refuzat vaccinul antirabic gratuit și obligatoriu, aveți posibilitatea de a înainta o reclamație către A.N.S.V.S.A. și Ministerul Sănătății, de nerespectare a Ordinului 29/2008 la ”Vaccinarea carnivorelor domestice”, a Deciziei Comisiei 94/275/CE și Ordonanței 42/2004 de aderare la legislația Sanitar Veterinară Europeană . (sau să ne împuterniciți să vă reprezentăm).

În interesul a peste 7 milioane de cetățeni amintim procesul amânat pe 23.01.2018 , ora 14.00, de la Curtea Constituțională a Romaniei în București, împotriva A.N.S.V.S.A.

Invităm toate asociațiile interesate, entitățile mass-media și toți iubitorii de animale responsabili care doresc să ne susţină și să se implice în lupta democratizării celor plătiți de noi, a raptorilor din sistemul bugetar care privatizează dreptul la sănătate, garantat în constituția României.

Cei care nu ne pot susține de la fața locului, pot urmării live desfășurarea procesului accesând link-ul de mai jos.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata