Algele marine, „super-alimente” contra riscurilor cardiovasculare

18

Algele, cunoscute deja pentru influența lor bună asupra sănătății, au calitatea, ca și alimentele la care sunt asociate, să fie benefice pentru sănătate, au constatat cercetători danezi într-un studiu publicat în revista științifică americană Phycologia.

„Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai bună pentru sănătate. În cele mai multe cazuri, se obțin alimente mai gustoase și acest lucru poate reduce și riscul de boli cardiovasculare”, a declarat dr Ole Mouritsen, co-autor al studiului, citat de www.femmeactuelle.fr.

Cercetătorii merg chiar mai departe cu imaginația, adăugând alge marine la produsele alimentare prelucrate în industria agroalimentară. Ei recomandă încorporarea a 5 grame de alge marine uscate în aluatul de pizza, în pâine sau direct în făina utilizată pentru pregătirea acestor semipreparate.

Pentru a demonstra beneficiile acestor „super-alimente”, oamenii de știință danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse în aluatul de pâine oferită unui grup de oameni supraponderali.

Ei au constatat că aportul de fibre era mai important și că participanții consumau astfel cu 16,4% mai puțină energie într-o perioadă de 24 de ore.zPe lângă faptul că algele au puține calorii și sunt bogate în iod, antioxidanți, fibre, acizi grași polinesaturați și Omega 3, studiul arată că au un conținut de săruri de potasiu, care nu crește tensiunea arterială.

În ceea ce privește gustul, ele conțin umami, faimosul al cincilea gust, care se găsește mai ales în sushi. Acest gust este recunoscut pentru faptul că dă sațietate și ajută la reglarea aportului alimentar. Aceasta permite să se evite adăugarea de zahăr, sare, sau grăsimi la produsele alimentare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata