Asociaţia Medicilor de Familie Iași – Solidari pentru Sănătate

organizaţii reprezentative ale medicilor de familie din județul  Iași, afiliate la Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF), respectiv  Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), membre în Coaliția „Solidari pentru Sănătate

În contextul mișcărilor de protest de la nivel național, organizate de Coaliția „Solidari pentru Sănătate”, medicii de familie din Iași, împreună cu pacienții lor și colaboratorii cabinetelor,  vor picheta joi,  2 noiembrie 2017, la ora 11, sediul  Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

La acest  protest, reprezentanții medicilor de familie vor înainta un memoriu în care se descriu solicitările privind asistența medicală primară.

“Noi medicii de familie, ne aflăm într-un impas fără precedent. Plecând de la nemulțumirile referitoare la veniturile rețelei de asistență medicală primară până la hățișul birocratic care îl transmormă pe practician într-un funcționar, toate neajunsurile sistemului crează o stare masivă de nemulțumire” , susține dr. Anca Deleanu, președinte SMFI.

“Medicii de familie sunt revoltați și peste această stare se adaugă lipsa totală a comunicării și dialogul unilateral: noi semnalăm probleme, propunem soluții, încercăm să salvăm sistemul cu resurse proprii dar ne lovim de un zid de tăcere și indiferență.” dr. Magda Ibanescu, Președinte PMFI

În data de 15 noiembrie 2017, Coaliția Solidari pentru Sănătate va organiza un miting în București, în care împreună, pacienți și medici vor arăta că în România nu se mai poate asigura asistența medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.     

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata