Bănicioiu: Introducem patru programe noi dedicate pacientului critic

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat luni că vor fi introduse patru programe noi dedicate pacientului critic, vizând hemoragiile digestive superioare, icterul mecanic neoplazic, programul de neoplasme esofaringiene și programul de chirurgie endovasculară periferică.

„După celelalte programe introduse anul trecut și dedicate pacientului critic — infarctul miocardic, accidentul vascular, moarte subită din cauză cardiacă și terapie intensivă — reușim în sfârșit (…) să continuăm și să introducem încă patru acțiuni prioritare evident după model european (…). Sunt hemoragiile digestive superioare, icter mecanic neoplazic, programul de neoplasme esofaringiene și programul de chirurgie endovasculară periferică, cu un buget alocat împreună pe tot pacientul critic până în momentul de față de 235 de milioane de lei”, a anunțat Bănicioiu, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Ministrul a spus că eficiența programelor introduse anul trecut pentru pacientul critic și-au demonstrat viabilitatea.

„Ceea ce vă anunțam în primele luni de funcționare a programelor de ATI sau de infract miocardic pe 2014 se confirmă și în prima jumătate a anului 2015: de la o mortalitate pe infract miocardic — pe 2009, când era ultima statistică, cea 13% — în centrele în care am introdus acest program, mortalitatea a ajuns sub 5%”, a mai spus Bănicioiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata