Bauturile fermentate, comori pentru sanatate

Indiferent de anotimp, trebuie sa incerci sa profiti neaparat de bauturile fermentate, adevarat comori pentru sanatate. Am putea spune chiar ca sunt elixire miraculoase pentru sanatate, care contin foarte putin zahar dar foarte multi nutrienti benefici pentru sanatate.

Kombucha este o bautura care se prepara folosindu-se ceai negru si o ciuperca care declanseaza fermentatia. Este un tip de bautura foarte racoritoare, acidulata, care pisca putin limba si foarte putin indulcita. Se poate aromatiza cu ghimbir, flori de soc sau chiar cu lamaie.

Kombucha este o bautura ideala pentru a intari sistemul imunitar si este foarte benefica in acelasi timp pentru flora intestinala. Fara sa treaca prin procedeul de pasteurizare, bautura kombucha contine doar bacterii benefice pentru sanatate. Este insa o bautura care nu se recomanda celor diabetici. Se spune despre kombucha ca ii face nemuritori pe cei care o consuma.

Kefir. La fel ca si iaurtul, kefirul este o bautura care se prepara pornindu-se de la laptele fermentat. Dar are mai multe beneficii decat iaurtul pentru sanatate. Contine si drojdii si vitamine pe care iaurtul nu le are. Iar gustul este si el foarte placut. Kefirul este foarte asemanator unui iaurt lichid care se poate aromatiza la infinit cu ajutorul unor piureuri de fructe, siropuri sau mirodenii.

In plus, kefirul este o bautura foarte benefica pentru sanatatea digestiva. Dar si pentru sistemul imunitar. Iar acest produs lactat se potriveste de minune si persoanelor care sunt intolerante la lactoza.

Kvas. Kvas nu este o bautura foarte populara inca. Se prepara pornindu-se de la paine neagra si uneori se foloseste si sfecla rosie, foarte benefica pentru ficat. Dar in tarile slave se consuma peste tot, acolo unde beneficiile procedeului de lacto-fermenatie se cunosc inca din negura timpului.

Ginger berr. Incheiem lista bauturilor fermentate benefice cu un produs care va fi cu siguranta pe placul vostru. Este vorba despre ginger beer. O bautura pe care o poti consuma natur, pe care o poti aromatiza sau o poti folosi in cocktail. Iar virtutile excelente ale ghimbirului nu mai trebuie sa fie laudate. Poti trata cu el durerile de stomac, greturile, durerile de cap sau racelile.

 

Sursa foto : toriavey.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata