Când ar trebui să ai un implant dentar?

Întâlnirea cu medicul dentist este adesea reținută. Acest specialist, prin fricile iraționale pe care le generează, a dat transpirații reci la mai mult de o generație. Cu toate acestea, stomatologii ne urmăresc de la o vârstă fragedă și de-a lungul vieții noastre. Odată adult, poate fi necesar să îți întărească maxilarul pentru a menține o mestecare de calitate, nedureroasă. Aici intervine un implant dentar. Dar când este cu adevărat necesară plasarea unui implant?

În ce caz să îți pui un implant dentar?

Implantul dentar (cilindrul de titan) permite că un dinte lipsa să fie complet „reconstituit”. Inserat în osul maxilarului, acționează că o rădăcina artificială și permite atașarea unei coroane (dinte fals). Operația este fiabilă, dar rămâne greoaie și nu trebuie decisă în grabă.

Absența unui singur dinte dăunează grav dinților vecini și, în cele din urmă, poate slabi întregul maxilar. Așadar, plasarea unui implant dentar devine inevitabilă.

Mai multe scenarii sunt disponibile pacienților:

  • Lipsește un singur dinte

Înlocuirea unui dinte cu un implant menține osul maxilar în stare bună și nu afectează dinții vecini și astfel se evita procesul de edentație.

  • Lipsesc mai mulți dinți

Plasarea mai multor implanturi reprezintă o alternativă la două mijloace:

– Implantul înlocuiește ceea ce se numește proteză dentară parțială amovibilă și puntea făcând astfel posibilă conservarea dinților vecini.

– Toți dintîi lipsesc

Pacientul are deja o proteză, dar este instabilă și inconfortabilă. Plasarea unui implant echipat stabilizează proteză pentru a o face mai confortabilă (metodă folosită numai pentru maxilarul inferior).

  • Plasarea a 4 implanturi într-o zi face posibilă satisfacerea nevoilor specifice (All-On-4)

– Pacientul este complet edentat: apoi implanturile sunt plasate într-un os deja vindecat și se atașează o proteză. Acesta din urmă trebuie să acorde atenție alimentației sale, să favorizeze alimentele lichide.

– Pacientul este parțial edentat așa că toți dintîi sunt extrași pentru a primi diferitele implanturi. Această metodă a 4 implanturi face posibilă înlocuirea protezelor detașabile cu dinți ficși. În plus, îi permite pacientului să plece acasă cu toți dintîi pentru o perioada foarte lungă de timp.

Diferența dintre un implant și o proteză dentară

Știai? Atenție să nu confunzi implantul cu proteză dentară, nu este același lucru. Un implant este de fapt punctul de ancorare al unei proteze fixe, care poate fi o coroana, o punte în cazul în care este vorba de mai mulți dinți deteriorați, o proteză amovibilă sau chiar un aparat dentar.

Prețul unui implant dentar

Acesta variază în funcție de materialele și tehnicile chirurgicale folosite, dar și în funcție de regiuni și practicieni. Prin urmare, cel mai bine este să fii bine informat și să soliciți un preț într-un centru de implantologie în funcție de locul tău de reședință.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata