Care sunt cauzele unei deficiente in magneziu?

Magneziul este un element esential pentru sanatatea noastra, deoarece participa la reglarea sistemului nervos, la destinderea sau la contractarea muschilor, dar si la o multime de alte reactii chimice care au loc in corp.

Iar foarte multi experti sunt de parere ca majoritatea bolilor apar din cauza deficitului de magneziu de la noi din organism. Dar chiar daca magneziul este foarte important pentru echilibrul electric de la noi din organism, acesta este foarte greu de asimilat..

Problemele legate de pierderile de memorie, de concentrare, crampele musculare sau dificultatile de invatare pot sa fie simptomele diminunarii sau lipsei acestui mineral.

Care sunt deci motivele pentru care nivelul de magneziu poate sa scada la noi in organism? Vei afla in cele ce urmeaza.

O proasta asimilare a magneziului in cadrul regimului alimentar. Iata care este una din cele mai frecvente cauze ale unui deficit in magneziu. Un regim alimentar deloc sanatos si foarte dezechilibrat, poate sa duca la asimilarea foarte grea a magneziului in dozele necesare.

Problemele legate de intestine. Afectiunile legate de problemele intestinale dar si de intreg sistemul digestiv sunt responsabile si ele cu diminuarea acestui nivel de mineral in organism.

Consumul excesiv de alcool si de laxative. Toxinele ce se pot acumula din cauza unui exces de alcool sau aleterarile ce sunt provocate de consumul de laxative impiedica buna filtrare a magneziului. Alcoolul poate altera si functiile rinichilor, fiind unul din principalii responsabili cu epuizarea acestui mineral in tesuturi.

Insuficienta renala. Deficitul de magneziu este unul din primele semne ale insuficientei renale. Si totusi, este detectat destul de greu si de rar deoarece medicii nu prea recomanda magneziul la controalele de rutina. Dar orice problema legata de sistemul renal poate indica faptul ca este necesara marirea dozei de magneziu ce necesita sa fie consumat.

Abuzul de diuretice. O parte foarte importanta din magneziu este eliminata prin intermediul urinei. Din aceasta cauza se pot intampina carente foarte grave atunci cand se consuma diuretice in exces.

Problemele endocriniene. Alti factori care pot ingreuna absorbtia acestui mineral sential sunt problemele endocriniene mai ales cele legate de glanda tiroida, dar si diabetul.

Sursa foto: dozadesanatate.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata