Cum să te speli pe dinți când porți aparat dentar?

22

Igiena orală deficitară din timpul tratamentului ortodontic poate avea consecințe grave asupra sănătății orale. Un periaj ineficient poate duce la probleme diverse, de la boli ale gingiilor la dinți pătați și chiar la apariția cariilor. Mai jos vei găsi câteva sfaturi utile despre îngrijirea dinților în perioada purtării aparatului dentar și modalitățile prin care poți avea un zâmbet strălucitor chiar și în aceste condiții.

De ce este importantă curățarea dinților și când porți aparat dentar?

Mai mult decât curățarea dinților, este importantă și curățarea aparatului dentar în sine. Este esențial ca igiena orală să fie întotdeauna la standardele cerute, astfel încât să eviți, pe cât posibil, apariția unor probleme dentare care pot deveni în orice moment grave.

Un aparat dentar fix este alcătuit din console și un fir care le conectează. Acest lucru permite ajustarea poziției dinților, însă este bine de reținut că placa se acumulează mult mai ușor în jurul aparatului și face curățarea dinților mai dificilă. Dacă placa dentară nu este îndepărtată, aceasta poate duce la apariția cariilor și a gingivitei. Așadar, este extrem de important să fim vigilenți și să curățăm dinții întotdeauna în profunzime, și aparatul dentar odată cu ei.

Indiferent de tipul tratamentului sau lucrării protetice pe care o ai (punte dentara, implant dentar sau orice proteză), este indicat să îți îngrijești de igiena orală, astfel încât dinții tăi să fie curați și sănătoși.

Există periuțe de dinți pentru aparat dentar?

Da, există periuțe de dinți și pentru aparatul dentar. Este vorba despre acele perii mici, numite perii interdentare, care curăță eficient spațiul dintre dinți și aparat. Aceste periuțe de dinți sunt de mare ajutor în menținerea dinților curați pe tot parcursul tratamentului și nu numai.

În ceea ce privește periuța de dinți, este indicat să folosești una moale, deoarece dinții tind să fie sensibili.

Deși periajul atunci când porți un aparat dentar nu este întotdeauna ușor, este important să cureți bine dinții și aparatul la fiecare spălare. Fă mișcări circulare mici, de la gingie la dinte, cu periuța poziționată la 45° pe gingie. Ai grijă ca fiecare zonă să fie curățată corespunzător.

Poți folosi, pe lângă periuța de dinți clasică, și ața dentară pentru a curăța spațiul dintre dinți, acolo pe unde peria nu poate trece. Asigură-te că igiena dentară este perfectă, pentru ca și zâmbetul tău să fie perfect.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata