Cunosti beneficiile de neegalat ale sarii de mare?

Deoarece este vorba despre un ingredient care nu a fost manipulat, sarea de mare isi pastreaza intacte proprietatile nutritionale si ne poate ajuta in numeroase cazuri. De la intarirea sistemului imunitar la lupta contra depresiei, beneficiile sarii de mare sunt numeroase. Sarea de mare este un produs natural, devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani, nu doar pe post de alternativa la sarea rafinata ci ca un aliat de pret al starii noastre generale de sanatate. Datorita faptului ca provine de la evaporaea apei de mare, este un ingredient al carei compozitie ramane intacta deoarece nu este supus unor procese industriale.

Sarea de mare este cunoscuta pentru continutul bogat de minerale esentiale care, dupa ce au fost absorbite, au o multime de beneficii asupra corpului nostru.

Sarea de mare intareste sistemul imunitar. Nutrientii continuti de sarea de mare sunt folositi pentru a spori productia de anticorpi proveniti de la sistemul imunitar. Consumata in cantitati mici, sarea de mare contribuie la prevenirea racelii si gripei dar si a infectiilor virale care e ataca organismul in sezonul rece.

Sarea de mare contribuie la alcalinizarea corpului. Acest ingredient este de un real ajutor cand vine vorba de alcalinizarea organismului deoarece nu a fost expus la temperaturi ridicate si nu au fost reduse proprietatile nutritionale. Mineralele sale esentiale contribuie la reglarea Ph-ului din sange, favorizand eliminarea toxinelor.

Sarea de mare combate astmul. Datorita actiunii sale anti-inflamatorii si calmante, sarea de mare reprezinta solutia naturala impotriva iritarii cailor respirtorii. Sarea de mare are un lejer efect expectorant care contribuie la evitarea osbtructiei cailor respiratorii. Este recomandata persoanelor care sufera de astmă deoarece trateaza dificultatile respiratorii.

Sarea de mare protejeaza sanatatea cardiovasculara. Diluand o jumatate de lingura de sare de mare intr-un pahar cu apa calduta obtinem un remediu natural impotriva nivelului ridicat de colesterol, ideal pentru scaderea tensiunii arteriale. Chiar daca sarea normala nu este recomandata persoanelor care sufera de hipertensiune, sarea de mare poate fi consumata in cantitati mici fara probleme. Continutul ridicat de minerale esentiale contribuie la reducerea riscului de infarct sau atac cerebral.

Sursa foto: jurnalul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata