Efectele unui somn mai scurt cu două ore sunt vizibile pe faţă

21

Cercetători britanici au realizat un studiu, comandat de magazinul Bensons for Beds, care analizează efectele somnului asupra pielii şi au constatat că oboseala se vede pe faţă, scrie miercuri 7sur7.be.

Cercetarea a fost efectuată în 2015 pe circa 30 de voluntari, printre care modelul Jodie Kidd (37 de ani). Participanţii la studiu au fost mai întâi fotografiaţi după ce dormiseră opt ore noaptea, relatează site-ul Her Family.

Cu ajutorul unui aparat special le-a fost analizată calitatea pielii. Apoi, ei au dormit numai şase ore pe noapte timp de cinci zile. Rezultatele au fost şocante: cercetătorii au observat la voluntari o creştere netă a ridurilor şi imperfecţiunilor, în medie cu 45%. La unele femei, cele două ore de somn în minus au dus la sporire cu 127% a numărului de coşuri şi cu 68 % a petelor de roşeaţă.

„Ca mamă care lucrează mult, dorm rar câte opt ore, dar nu mi-am dat niciodată seama de efectul pe care îl poate avea lipsa de somn asupra pielii”, a spus Jodie Kidd.

Lipsa somnului influenţează şi autopercepţia, potrivit studiului. Participantele se simţeau mai puţin atrăgătoare după ce dormiseră şase ore.

„Somnul permite corpului să se vindece şi să elimine toxinele”, arată doctorul Guy Meadows.

„Când durata somnului scade, corpul nostru este împiedicat să ducă la capăt acest lucru”, încheie el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata