Exces de zahăr în băuturi: Starbucks şi Costa promit să ia măsuri

Lanţurile de cafenele Starbucks şi Costa s-au angajat miercuri, 17 februarie, să servească băuturi mai sănătoase după publicarea unui raport al unei asociaţii britanice care a descoperit un nivel de zahăr „periculos” de mare în unele băuturi calde aromatizate, relatează AFP.

Dintre cele 131 de băuturi analizate de asociaţia Action on Sugar, 98% meritau să poarte eticheta roşie ce corespunde în Marea Britanie recomandării de a reduce consumul la aceste produse.

Lanţul american Starbucks serveşte o băutură în format mare pe bază de fructe din struguri sau portocale şi scorţişoară la care adaugă 25 de linguriţe de zahăr, a denunţat asociaţia, adăugând: „Deloc surprinzător că avem cea mai mare rată de obezitate din Europa”.

Un purtător de cuvânt al Starbucks a declarat că lanţul s-a angajat anul acesta să „reducă zahărul adăugat în băuturile îmbogăţite, cu peste 25% până la sfârşitul anului 2020”.

„Vom oferi o gamă de produse light”, a precizat el.

La rândul său, Kerry Parkin, responsabilul de comunicare la Costa, a declarat că s-au luat măsuri importante pentru a reduce conţinutul în zahăr şi se va acţiona în continuare pentru ameliorarea echilibrului nutriţional al produselor lanţului.

În pofida acestor angajamente, Kawther Hashem, cercetător al asociaţiei Action on Sugar, a lansat un nou apel la aceste companii să acţioneze „imediat” pentru a reduce cantitatea de zahăr utilizată şi mai ales să renunţe la vânzarea băuturilor în format XXL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata