Hope Medical Clinic – o abordare diferită pe piața serviciilor medicale din București

Miercuri, 23 octombrie 2019, a avut loc inaugurarea Hope Medical Clinic, o nouă clinică din București care oferă servicii medicale complete, la cele mai înalte standarde de calitate. Andreea Marin, Victor Slav, Alina Ionescu și Iuliana Marciuc sunt doar câteva dintre personalitățile prezente la eveniment, printre aceștia regăsindu-se și importanți oameni de afaceri din peisajul bucureștean.

În deschiderea evenimentului, George Doca, cofondatorul Hope Medical Clinic a discutat despre numeroasele caracteristici care diferențiază clinica pe scena unităților medicale private din Capitală:

“Am gândit un concept în care pacientul să aibă acces nelimitat la propriul raport medical. Acesta va primi acces într-o aplicație securizată, creată special în acest scop, unde vor fi stocate toate fișele medicale ale pacientului și pe care le va putea accesa de oriunde în lume, pe o perioadă nederminată de timp. Un alt aspect important care merită menționat este că suntem într-o colaborare foarte strânsă cu două centre universitare foarte importante în domeniul medical – unul dintre acestea este International Neuroscience Institute din Hanovra, Germania, unde domnul doctor Majid Samii, cel mai bun neurochirurg la nivel global la ora actuală, poate oferi o a doua opinie într-un caz medical în numai 24 de ore. Scutim astfel pacientul de o sumă consistentă de bani cheltuiți pentru deplasare și cazare și îl ajutăm să economisească timp prețios, oferindu-i totodată acces la cea mai bună expertiză din lume. O altă universitate cu care colaborăm este Johns Hopkins, o universitate care nici nu mai are nevoie de prezentare din partea mea, echipa de excepție din cadrul instituției fiind renumită la nivel mondial.”

Totodată, pacienții Hope Medical Clinic vor putea beneficia de ultimele noutăți
în materie de aparatură medicală:

“Am investit enorm în echipamentele medicale de care beneficiază această clinică, din dorința de a pune la dispoziție pacienților ultima tehnologie apărută pe piață. Momentan suntem singura unitate medicală din Europa care dispune de un ecocardiograf ultraperformant, un dispozitiv revoluționar lansat pe piață în urmă cu doar două săptămâni. Scopul Hope Medical Clinic este să ofere cele mai bune servicii și expertiză medicală de cea mai înaltă calitate.” a conchis George Doca, unul dintre membri fondatori ai clinicii.

La eveniment au fost prezenți și o parte dintre medicii de excepție care vor activa în cadrul clinicii, specialiști de renume în domeniile în care activează. Unul dintre aceștia este Prof. Univ. Dr. Mircea Penescu, șeful Secției de Nefrologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Carol Davila, care a preluat cuvântul pentru a discuta despre motivele pentru care a acceptat să se alăture echipei Hope Medical Clinic:
“E greu să reușești să aduci ceva nou pe zona clinicilor private din Capitală. Ce ar fi specific este faptul că ne aflăm într-o vilă splendidă, cu o frumusețe arhitectonică ieșită din comun. E un lucru deosebit să pășești într-o clinică și să nu simți că intri într-o unitate sanitară, eliminând albul acela imaculat care a ajuns să reprezinte un stres suplimentar pentru psihicul pacienților. Un alt aspect foarte important este echipa medicală excepțională a clinicii, care prin însăși prezența acestor medici iluștri în cadrul instituției denotă excelența. În plus, capacitatea de a conlucra cu alte centre importante, de a avea un second opinion la nevoie, conturează un traseu care va face ca această unitate medicală de elită să se distingă în peisajul general al unităților din București.”

Doctorului Penescu i s-a alăturat și Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, prorector în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și șeful Secției de Patologie Hipofizară și Neuroendocrină a Institutului Național de Endocrinologie „C.I.Parhon”, care a discutat despre complexitatea actului medical și importanța unei colaborări multidisciplinare în tratarea pacienților:

“Cred că ceea ce diferențiază această clinică este abordarea actului medical într-o echipă multidisciplinară și abordarea pacientului ca un tot unitar. De cele mai multe ori poți scăpa o serie întreagă de elemente și pacientul să nu fie evaluat în toată complexitatea sa, în măsura în care se merge doar pe o anumită problematică.”

Prezentatoarea TV Andreea Marin a dorit să-și exprime aprecierea față de medicii români de excepție rămași în România și despre beneficiile colaborării clinicilor din România cu unități medicale din străinătate: “Am un adânc respect pentru medicii români care se descurca în hățișul acesta democratic. Mulți dintre medicii care sunt aici lângă noi în această seară sunt niște eroi care se descurcă într-un sistem care de multe ori le pune piedici în loc să-i ajute. Vă mulțumesc că ați ales să înființați o astfel de clinică în România. Mă bucur că realizați o punte de legatură între ce se intamplă în țara noastră și ceea ce se întamplă peste hotare, în țările mai dezvoltate, în care probabil există și un alt sprijin financiar îndreptat spre cadrele medicale. Spun asta pentru că, oricât nu ne-ar plăcea să recunoaștem, avem limitări”.

Hope Medical Clinic își va deschide porțile către publicul larg pe 4 noiembrie 2019. Clinica este situată ultra central, în Sectorul 1 din București, pe Aleea Alexandru, nr. 36.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata